Vinăria Purcari lansează campania #vindinmoldova în România

0
81

Vinăria Purcari lansează campania #vindinmoldova, care are ca scop creşterea popularităţii vinurilor din Republica Moldova în România. Campania este rezultatul unei simpatii generoase de care au dat dovadă românii față de vinificatorii din Republica Moldova, ca urmare a embargoului din 10 septembrie impus de Rusia. Detaliile campaniei şi materialele promoționale pot fi accesate la www.purcari.md/vindinmoldova. “Prin această campanie dorim să îi mulţumim României  pentru suportul necondiționat demonstrat în aceste timpuri grele. România a fost întotdeauna o piaţă cheie pentru Vinăria Purcari, importanța căreia a crescut şi mai mult odată cu restricțiile impuse de Rusia. Reacţia românilor este una absolut admirabilă şi prin această campanie ne propunem să celebrăm unitatea celor două maluri ale Prutului. După poduri de flori, sperăm să avem şi poduri de vin”, declară Victor Bostan, CEO Vinăria Purcari.

„Prietenul la embargo se cunoaşte”

În pofida situaţiei critice în care s-a pomenit întreaga ramură vinicolă din Moldova, campania adoptă un ton foarte pozitiv. “Ne-am propus să facem puțin haz de necaz, şi să ne axăm pe un mesaj care ar celebra unitatea celor două maluri, dar şi micile diferențe, deseori haioase, care ne caracterizează. În același timp, îndemnăm prietenii noştri din România să continue să susțină Moldova și vinurile noastre, pentru că, vorba campaniei, vinul apă nu se face“, comentează Tatiana Denisenco, Director Marketing. Vinăria Purcari invită românii de pretudindeni să se alăture campaniei şi să ne trimită propria versiune a mesajelor, cele mai inspirate mesaje vor fi premiate şi promovate activ de Purcari. “Prietenul la embargo se cunoaşte – e unul din mesajele campaniei. Românii au demonstrat că sunt cei mai buni prieteni ai Republicii Moldova. Vreau să le mulțumesc din suflet“, conclude Victor Bostan.

Cele mai prestigioase concursuri internaționale

Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai celebrată vinărie din Moldova. Prima medalie de aur a fost obţinută în 1878, la Expoziţia Mondială din Paris, când oenologii francezi au fost profund impresionaţi de aroma bogată şi culoarea intensă a vinului Negru de Purcari, care a întrecut chiar şi vinurile Bordeaux. De-a lungul anilor, colecţia de vinuri Purcari a câştigat mai mult de 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaţionale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar şi legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie. Vinăria Purcari face parte din Bostavan Wineries Group, liderul pieţei vinicole din Moldova. În România, grupul este prezent prin investiţia în Crama Ceptura, unul din producătorii de vârf din zona Dealu Mare.