Tinerii social democraţi şi-au ales preşedintele

0
100
Ionuţ Dumitrache

Ionuţ Dumitrache , directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, a fost ales miercuri, 9 octombrie, preşedinte al TSD Craiova, în cadrul conferinţei desfăşurate în sala Filarmonicii “Oltenia”. În prezenţa a 309 membri delegaţi, tinerii social-democraţi şi-au ales conducerea pentru următorii doi ani. Prezidiul conferinţei a fost format din preşedintele PSD Craiova, primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, secretarul PSD Craiova – Radu Preda, preşedintele OFSD Craiova – Aurelia Filip, vicepreşedintele TSD Cosmin Vasile şi alţi membri ai TSD Craiova.

Radu Preda, secretarul executiv al PSD Craiova, le-a spus celor prezenţi în sală că PSD şi-a dezvăluit un mare secret din campaniile electorale, şi anume numărul mare de tineri: „Vorbeam cu domnul preşedinte Claudiu Manda şi spuneam că azi (ieri – n.r.) dezvăluim un mare secret al nostru. Avem o sală plină de tineri, am avut o sală plină de femei. Şi aceştia sunt doar delegaţii organizaţiilor din care fac aceşti tineri parte. Avem mulţi oameni puternici în partid. Este un moment de bilanţ, pe de-o parte trist pentru că în mapa noastră nu avem un raport de activitate, pe de alta unul optimist, pentru că acesta este un nou început al TSD Craiova”.

La rândul său, preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, le-a spus tinerilor că politica nu este un sport de viteză, ci unul de rezistenţă: „Mă uitam la numărul foarte mare de membri, cât de mult s-a schimbat partidul şi cât de bine organizează conferinţe tineretul. Am încredere în organizaţiile PSD şi vă spun că politica nu este un sport de viteză ci unul de rezistenţă. Eu am stat 17 ani până să ajung preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Dolj. Vă chem alături de noi, să ne implicăm şi să faceţi şi pasul la seniori. Cei mai frumoşi ani i-am petrecut la organizaţia de tineret şi vă doresc şi vouă acelaşi lucru”, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

“Tânăra generaţie poate să deţină funcţii de conducere”

Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, şi-a amintit de perioada în care şi-a început cariera politică, în organizaţia de tineret, specificând că tânăra generaţie poate ocupa funcţii de conducere, dar numai dând dovadă de profesionalism şi moralitate: „Mă gândeam de câţi ani sunt în politică. Deşi nu am îndeplinit 40 de ani, am deja 23 de politică. M-am înscris la 16 ani în partid cu clasa şi după şase luni mai eram doar eu. La 24 am devenit deputat. Pot să spun că am trecut prin toate fazele, de la lipit afişe la senator şi acum primar. Pe mulţi v-am văzut în campaniile mele electorale şi vă mulţumesc. Pe mulţi vă văd pentru prima dată şi vă rog să veniţi mai des la partid. Tânăra generaţie poate să deţină funcţii de conducere, dar pentru asta trebuie să corespundă din punct de vedere profesional şi moral”.

“Vom încerca să fim profesionişti în munca pe care o depunem”

Singurul candidat la funcţia de preşedinte al TSD Craiova a fost Ionuţ Dumitrache, care după ce a primit votul celor 309 delegaţi a promis o relansare a organizaţiei pe care o conduce: „Vă mulţumesc pentru votul de încredere acordat. Am lucrat alături de doamna primar Lia Olguţa Vasilescu şi alături de domnul preşedinte Claudiu Manda. Ştiu că nu va fi uşor, dar promit, că împreună cu echipa pe care o conduc vom încerca să fim profesionişti în munca pe care o depunem”.

Biroul TSD Craiova este format din următorii tineri: Ionuţ Dumitrache – preşedinte; Bogdan Mirea – secretar executiv; vicepreşedinţi – Ane Marie Licurici, Liberti Tiberiade, Mihai Diaconeasa, Maria Ceauşilă, Amalia Ilinca; membrii biroului executiv – Alex Vîneaţă, Alexandru Vasilescu, Gabriela Onofrei, Dragoş Ciocoi, Emanuel Nastasă, Andrei Marinescu, Valentin Simion, Elena Traşcă, Alin Piţigă, Andrei Neaga, Alexandru Traşcă. Alexandru Amzu. De asemenea, în Conferinţa Municipală a TSD Craiova au fost stabiliţi şi cei 186 de delegaţi care vor participa la Conferinţa Judeţeană a TSD Dolj, din data de 13 octombrie 2013, care se va desfăşura în comuna Ciupercenii Noi.