Vicepreşedintele ANAF şi-a înaintat demisia premierului Ponta

0
131

Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae şi-a înaintat demisia din funcţie premierului Victor Ponta. ”Subsemnatul Romeo Nicolae Florin, numit prin decizia (…) în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, având în vedere contextul implicării mele într-o cauză penală de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, înţeleg să-mi prezint demisia de onoare din această funcţie”, se arată în documentul transmis de Romeo Nicolae premierului Ponta.

Totodată, el îl asigură pe şeful Guvernului de neimplicarea sa în săvârşirea de fapte penale. ”Vă asigur, dl prim-ministru, de neimplicarea mea în săvârşirea de fapte penale şi de faptul că mi-am depus întreaga energie în construcţia şi operaţionalizarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, structură în care cred şi voi crede până la capăt. Mulţumindu-vă pentru ocazia pe care mi-aţi acordat-o de a fi învestit în această demnitate, vă asigur, dl prim-ministru, de respectul meu”, precizează Romeo Nicolae.

Vicepreşedintele ANAF Romeo-Florin Nicolae, pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, are interdicţia de a părăsi ţara, de a deţine, folosi şi purta arme, dar şi interdicţia de a desfăşura activităţi în calitate de funcţionar ANAF, pe perioada măsurii preventive.