O nouă serie de granturi în valoare totală de 1,67 miliarde de euro pentru cercetătorii

0
128

Consiliul European pentru Cercetare (ERC) a anunţat, pentru anul 2016, o nouă serie de granturi în valoare totală de 1,67 miliarde de euro pentru cercetătorii care îşi desfăşoară activitatea în Europa. Un prim apel pentru proiecte, intitulat “Starting Grants” şi având o valoare de 485 milioane de euro, a fost publicat la finalul lunii iulie. 

Această schemă de finanţare se adresează tuturor cercetătorilor care au între 2 şi 7 ani de experienţă, după obţinerea diplomei de doctor, şi un profil ştiinţific promiţător. Cei interesaţi se pot înscrie în competiţie până la data de 17 noiembrie 2015.

Următorul apel pentru proiecte va debuta la 15 octombrie 2015. Intitulat “Proof of Concept”, acesta se va adresa cercetătorilor care au derulat deja proiecte finanţate prin ERC şi doresc să continue să exploreze potențialul inovator al ideilor lor.

Înfiinţat în 2007 de către Comisia Europeană, Consiliul European pentru Cercetare (ERC) este prima organizaţie europeană de finanţare a cercetării. În fiecare an, Consiliul îi selectează şi finanţează pe cei mai buni cercetători care derulează un proiect  ştiinţific în Europa. Competiţiile sunt deschise pentru cercetători de orice naţionalitate, vârstă sau domeniu de specializare, inclusiv ştiinţe umane şi sociale.