Salubritatea intensifică dezinsecția

0
353

În perioada 11-19 iulie, este programată să aibă loc o dezinsecție terestră, în timp ce, în perioada 20-21 iulie, vor fi aplicate tratamente chimice cu ajutorul unui avion utilitar.

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în intervalul 11-19 iulie 2019, o nouă etapă de dezinsecție pe domeniul public care va avea loc prin pulverizare terestră a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare după ce, în data de 10 iulie, a fost finalizată etapa precedentă de aplicare a tratamentelor chimice. Operatorul, care are delegată activitatea de dezinsecție pe teritoriul municipiului Craiova, a solicitat și primit, în acest sens, acordul Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Produsele folosite în cadrul intervenției sunt Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății. Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 11 iulie, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului). În noaptea de 12 iulie, este programată dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente. În noaptea de 13 iulie, activitatea de dezinsecție va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii. Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 14 iulie, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.