Galeria ARTA: Expoziție a absolvenților de la Arte Vizuale

0
85

La Galeria ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova (Calea Unirii nr. 12) este deschisă, zilele acestea, expoziția absolvenților departamentului de Arte Vizuale din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității din Craiova.

Șapte studenți de la Secția Artă Sacră și 17 de la Secția Arte Plastice (12 la specializarea Pictură și 5 la Sculptură) prezintă, cu acest prilej, aproximativ 50 de lucrări. Primii au ales să expună posterele cu etapele de conservare-restaurare a icoanelor din registrul împărătesc al iconostasului Bisericii cu hramul „Sf. Nicolae – Ungureni” din Craiova (7  lucrări de restaurare), iar ceilalți aduc în fața publicului 10 sculpturi și 40 de picturi.

Lucrările expuse au fost realizate sub coordonarea mai multor cadre didactice ale facultății: lector univ. dr. Dana Postolache, lector univ. dr. Emilian Popescu, lector univ. dr. Vasile Fuiorea, lector univ. dr. Alexandrina Bădescu, lector univ. dr. Emilia Burlan, asistent univ. drd. Laura Semenov și asistent univ. drd. Dan Nica.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 15 iulie 2019, pe simeze urmând să îi ia locul apoi „personala” artistului Cătălin Podoleanu, din Slatina. Accesul publicului la Galeria ARTA este liber, iar programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 9.00-17.00.