Cicâldău, la primul antrenament cu Craiova: „Vom arăta foarte bine în acest sezon”

0
442

Alexandru Cicâldău este cel mai scump transfer al verii pentru o echipă din România, CS Universitatea Craiova plătind pentru a-l aduce de la Viitorul 1 milion de euro. Mijlocaşul de 21 de ani a efectuat deja primul antrenament cu noua sa echipă şi şi-a expus primele impresii.  Cicâldău este convins că este un pas înainte pentru cariera sa transferul în Bănie. „Au fost mai multe motive pentru care am ales Universitatea, vă asigur. Nu are cum să fie un pas înapoi, fiindcă dacă eu consideram asta nu acceptam să vin aici. Sunt foarte fericit că am ajuns la Craiova şi cu siguranţă este un pas înainte pentru mine, pentru cariera mea. Am ales Craiova pentru că am avut în primul rând o ofertă foarte bună, aici se joacă un fotbal plăcut, şi, bineînţeles, pentru aceşti suporteri extraordinari, incredibili. După ce s-a anunţat transferul am primit foarte multe mesaje de încurajare de la fanii Craiovei, cu gânduri foarte frumoase şi nu pot decât să le mulţumesc şi sper să le confirm încrederea prin prestaţiile mele” spune jucătorul.

Cicâldău este optimist în privinţa sezonului următor şi aşteaptă să debuteze chiar în meciul de Supercupă, cu CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 20.30: „Am luat campionatul cu Viitorul, dar nu am reuşit să iau şi Supercupa, aşa că mi-aş dori acest trofeu cu Universitatea Craiova. Sper să în primul rând să se apeleze la mine şi să pot da totul pentru a câştiga. Oricum, este o finală, un singur meci, se poate întâmpla orice, nu ştiu dacă există vreo favorită în astfel de meciuri. Nu sunt eu în măsură să spun dacă e mai bună sau mai slabă echipa Craiovei faţă de anul trecut. Au venit jucători, au şi plecat, dar eu cred că vom arăta foarte bine”.

După ce a acumulat deja două prezenţe în echipa naţională, în amicalele cu Israel şi Chile, Cicâldău speră să rămână în atenţia lui Cosmin Contra: „Bineînţeles că mă gândesc şi la echipa naţională, aşa cum am făcut-o mereu. Voi încerca să dau totul pe teren la Craiova, să cresc în joc de la meci la meci şi dacă voi fi convocat voi încerca să dau totul şi la naţională”.

Favorita lui Alex Cicâldău la titlul mondial este Franţa, dar jucătorul favorit este croatul Luka Modric: „Favorita mea la Mondiale a plecat acasă de mult, Argentina. Au rămas patru echipe foarte bune, eu mi-aş dori să câştige Franţa. Şi mi-aş dori să fie Modric declarat cel mai bun jucător, fiindcă îmi place să cred că mă asemăn cu el ca stil de joc”.