CFR începe plata eşalonată a drepturilor salariale câştigate prin sentinţe judecătoreşti

0
219

CFR va achita, în această lună, prima tranşă, în valoare de aproximativ două milioane de lei, din plata eşalonată planificată în bugetul pe 2012 pentru acordarea restanţelor salariale, câştigate de angajaţi prin sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, a anunţat, recent, compania.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate, CFR a anunţat federaţiile sindicale că plata acestor drepturi salariale, câştigate de angajaţi în urma proceselor intentate încă din anul 2006 şi care au sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, se va face lunar, în funcţie de rezultatele financiare şi de lichidităţile companiei.

“Întrucât conducerea companiei a observat tergiversarea, din varii motive, a semnării convenţiilor de plată eşalonată, doar în această lună va efectua plăţi fără semnarea convenţiilor”, se menţionează în comunicat.

Totodată, CFR solicită angajaţilor care au sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile să sprijine demersul întreprins de administraţie, prin semnarea convenţiile de plată eşalonată. “Facem precizarea că, în cadrul întâlnirilor care au avut loc în cursul acestei luni cu liderii federaţiilor sindicale, conducerea companiei a solicitat sprijinul partenerilor sociali de a face cunoscută această măsură tuturor angajaţilor, membri de sindicat, care au sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile”, se mai precizează în documentul citat. (AGERPRES)