Pâinea s-ar putea scumpi în următoarea lună

0
234

Pâinea s-ar putea scumpi în următoarea lună, dacă brutarii nu vor absorbi creşterea de 20% a preţului la grâu, a declarat, ieri, la o întâlnire cu presa, Aurel Popescu, preşedintele Patronatului din Industria Panificaţiei Rompan.

El a afirmat că, în ultima perioadă, preţul grâului a crescut cu 20%, influenţat de evoluţia preţurilor pe piaţa internaţională şi de raportul cerere-ofertă de la nivel naţional. Potrivit lui Popescu, efectele scumpirii grâului s-ar putea regăsi în preţul pâinii în maximum o lună.

„Producătorii agricoli au un preţ mai mare decât în anii anteriori. Preţul este mai mare chiar cu 20-25% faţă de anul trecut, la recoltare”, a spus Popescu. El a arătat că efectele se văd deja în preţul făinii, care a început deja să crească.

„Vom vedea efectele la pâine în două săptămâni, dacă piaţa absoarbe această creştere. Dacă nu absoarbe, este pierdere curată pentru brutari, care la ora actuală îi înjură pe morari”, a spus Popescu. Şeful Rompan s-a ferit să estimeze cu cât ar putea creşte preţul pâinii.

„Un lucru este cert: preţul de la grâu se duce la făină, şi preţul de la făină se duce la pâine. Cu cât şi ce se va întâmpla o să vedem probabil cel mai devreme după o lună”, a mai spus reprezentantul patronatului. (Mediafax)