Germania: Olaf Scholz exclude alegerile legislative anticipate după eşecul la alegerile europarlamentare

1
95

Alegerile anticipate cerute de extrema-dreaptă şi liderii conservatori (CDU-CSU) nu au fost luate în considerare „niciodată sau măcar o secundă”, a declarat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreet în ciuda unui rezultat nesatisfăcător al celor 3 partide din coaliţia guvernamentală „semafor”. Marele câştigător al alegerilor a fost tabăra Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi a aliatului său bavarez CSU (30%) urmată de Alternativa pentru Germania (AFD) cu 15,9%. Luni, liderul CSU ceruse alegeri „anticipate” cât mai repede şi un nou început pentru ţară. „Guvernul Scholz nu mai are nicio reprezentare în rândul populaţiei”.

1 COMENTARIU

  1. E un fel de ,,rîsul e mai mare ca pisica sălbatică”! De ce? ne explică France info: ,, Brice Teinturier, politolog și director general adjunct al Ipsos, a reacționat, luni, 10 iunie, în platoul de 13 ore la anunțul dizolvării Adunării Naționale după alegerile europene.
    Acest lucru este istoric: nu a fost niciodată anunțată o dizolvare după alegeri. „Este complet istoric. Avem o dizolvare care are loc după un alegeri care nu sunt alegeri naționale, sunt alegeri europene (…) Este un fenomen complet fără precedent” , confirmă Brice Dyer, politolog și director general adjunct al Ipsos.

    Poate Mitingul Național să obțină o majoritate, chiar parțială, pe 7 iulie la finalul turului doi? După o simulare electorală efectuată în decembrie, când RN „nu era la fel de mare ca astăzi” , Ipsos a obținut cifra unei majorități relative, „sau chiar a unei majorități absolute” .( Alegeri legislative anticipate: confirmarea votului RN ar fi „cel mai probabil”, potrivit lui Brice Teinturier, director general adjunct al Ipsos).
    S^mori din dragoste de …ȚARA MINUNILOR ”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *