Tricolorii, făcuţi cârnaţi polonezi

0
241

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de formaţia Poloniei cu scorul de 3-1, la Varşovia, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a reuşit o triplă (29 — penalty, 57, 62 — penalty), după ce marcase de 2 ori şi în acel 0-3 de la Bucureşti. Bogdan Stancu (77) a marcat cu un şut deviat.

Pe scurt, România s-a dus la Varşovia să se apere, într-un sistem 3-4-3, care de fapt a părut un 8-1-1, dar nici măcar nici asta n-a reuşit. Posesia în prima repriză a fost 70%-30% pentru polonezi, deşi România avea nevoie de victorie, polonezii fiind ca şi calificaţi chiar înainte de meci. Pe vremuri, când înfieram tactica lui Piţi şi Tata Puiu, dacă jucam la 0-0 îl şi reuşeam. Dacă ne propuneam să jucăm pe contraatac, ne păcăleam adversarii.  Posesia noastră, una negativă, măcar ne ferea de atacurile adverse. Acum nu avem nici posesie, nici contraatacuri, nici iniţiativă, nici demnitate, nici identitate. România a arătat ruşinos. Nu pentru că a luat bătaie, nici pentru că nu a jucat bine, ci pentru că a luat bătaie neîncercând măcar să joace, deşi avea nevoie de rezultat. Îşi permitea să abordeze meciul la “totul sau nimic” şi l-a jucat la 0-0, încercând ceva doar când era 3-0 şi polonezii se gândeau la vacanţă. Într-un fotbal în care Andorra bate Ungaria, Daum are nesimţirea să pretindă că nu avem jucători să punem  probleme echipelor mai bine cotate. 6 puncte în 6 meciuri le făceam şi dacă echipa n-avea selecţioner.

România rămâne pe locul 4 în clasament şi va juca următorul meci marţi, la Cluj-Napoca, amical împotriva reprezentativei statului Chile. Următorul joc în preliminarii va avea loc pe 1 septembrie, acasă, cu Armenia.

Polonia — România 3-1

Au marcat: Robert Lewandowski (29 — penalty, 57, 62 — penalty) /Bogdan Stancu (77).
Varşovia, Stadionul Narodowy: 57.128 spectatori
Polonia:  Szczesny — Piszczek,  Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk —  Blaszczykowski, Maczynski (Krychowiak, 44), Linetty (Milik, 72),  Grosicki — Zielinski ( Teodorczyk, 81) — Lewandowski. Selecţioner: Adam Nawalka.

România:  Tătăruşanu — Chiricheş, Săpunaru, Toşca – Benzar,  Pintilii, R. Marin (Hanca, 79), Latovlevici (Grozav, 60) — Chipciu (Stanciu, 60) — Andone. Selecţioner: Christoph Daum.