Simona Halep, învinsă în finală la Roland Garros

0
242

halepSimona Halep a pierdut a doua finală la Roland Garros, după cea din 2014 cu Maria Şarapova. Românca a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko, locul 47 în lume, care nu a fost cap de serie la acest turneul de Mare Şlem. Halep a câştigat primul set cu 6-4 şi le-a pierdut pe următoarele cu 6-4, 6-3.

Superioritatea balticei în vârstă de 20 de ani a fost evidentă în cele două ore de joc. Ea a condus jocul din primul şi până în ultimul schimb, punctele Simonei venind aproape exclusiv pe erorile adversarei. De altfel, scorul loviturilor câştigătoare, 56-8, cât şi la erorilor neforţate, 54-10, au fost relevante pentru ce s-a întâmplat pe arena Phillippe Chatrier. Simona Halep a condus cu 6-4 şi 3-0 şi a avut 2 mingi de 4-0, dar letona a întors scorul, aşa cum reuşise şi Halep cu Svitolina, care, la rândul ei, revenise pe tabelă în partida cu Petra Martic.

“Am fost agresivă şi mi-am făcut jocul, chiar şi când eram condusă, am încheiat în stilul meu” a spus Ostapenko la final.

“Este un moment greu pentru mine, sunt la a doua finală pierdută, dar le mulţumesc fanilor şi familiei pentru susţinere. Felicitări Jelenei! Sper să mai am ocazia de a câştiga un turneu de Mare Şlem, este visul meu” a spus Halep.

Halep ratează atât trofeul de la Roland Garros, care ar fi fost primul de Mare Şlem din cariera ei, cât şi şansa de a deveni lider în clasamentul WTA. Pentru accederea în finala turneului parizian, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 1 milion de euro şi 1.300 de puncte în clasamentul mondial, iar, de luni, va fi locul doi în ierarhia WTA.