Închisoare cu suspendare pentru şoferii implicaţi în accidentul de pe bulevardul „Titulescu”, în urma căruia două femei au murit

0
157

Doi conducători auto din Craiova au fost condamnaţi, joi, de Judecătoria Craiova, la pedepse cu suspendare, 2 ani, respectiv 1 an şi 8 luni, pentru un accident în care au fost implicaţi în urmă cu trei ani, pe bulevardul „Nicolae Titulescu” din Craiova, în urma căruia două femei şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre o coliziune violentă între un Matiz şi un Audi A8, în urma căreia Matizul s-a răsturnat, cele două femeia, ambele pasagere în Matiz, intrând în comă din cauza multiplelor leziuni suferite. La câteva zile, au decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Sentinţa Judecătoriei Craiova nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

accidentReamintim că tragedia s-a petrecut pe 27 mai 2013, în jurul orei 4.00, în apropierea centrului comercial „Billa” din Craiova. Din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului Rutier a reieşit că Marcel Ţereanu, de 41 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Matiz, pe strada „Paşcani”, ajuns la intersecţia cu bulevardul „Nicolae Titulescu” nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Audi A6 condus de Alexandru Costin, de 23 de ani, din aceeaşi localitate, şi a intrat în coliziune cu acesta.

În urma impactului deosebit de violent, Matizul s-a răsturnat, rămânând suspendat pe plafon. La faţa locului au fost solicitate echipele de Descarcerare şi SMURD din cadrul ISU Dolj, întrucât cele două pasagere care se aflau în Matiz au fost rănite grav, una dintre ele fiind scoasă din maşină în urma intervenţiei echipajului de Descarcerare. Emilia Ţereanu, de 39 de ani, şi Doina Coliţă, de 35 de ani, ambele din Craiova, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde au intrat în comă ca urmare a leziunilor grave suferite, mai ales la cap. Tot la spital a fost adus cu o ambulanţă şi Marcel Ţereanu, a primit şi el îngrijiri medicale, constatându-se că are fracturi costale. Ambii conducători auto au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ, iar în cauză poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Ulterior însă, ca urmare a complicaţiilor medicale, pe 1 iunie 2013 Emilia Ţereanu a decedat, iar cealaltă victimă, Doina Coliţă, a murit câteva zile mai târziu, pe 5 iunie 2013, astfel că s-a schimbat şi încadrarea juridică a faptei în ucidere din culpă.accident 1

Dosarul a ajuns la instanţă anul trecut

Cercetările în cauză şi expertizele tehnice au durat până anul trecut, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au întocmit rechizitoriul. Pe 25 iunie 2015 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Marcel Narcis Ţereanu şi Alexandru Costin au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, şapte persoane, moştenitori legali ai celor două victime, constituindu-se părţi civile, plus Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Joi, 9 iunie a.c., magistraţii craioveni au soluţionat cauza, ambii şoferi implicaţi fiind condamnaţi la pedepse cu suspendare. Marcel Ţereanu a primit 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani, iar Alexandru Costin – 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare: „Condamnă pe inculpatul ŢEREANU NARCIS MARCEL la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare  pe durata termenului de încercare de 4 ani (…) condamnă pe inculpatul COSTIN ALEXANDRU, la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen  de 3 ani şi 8 luni”, se arată în sentinţa Judecătoriei Craiova.

Despăgubirile, în valoare de peste 600.000 lei, urmează să fie achitate de firma SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA – prin lichidator judiciar KPMG RESTRUCTURING SPRL. Cei doi inculpaţi au de plătit câte 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.