Stadionul din Bănie va fi inaugurat în iunie-iulie

0
111

Noul stadion de fotbal al Craiovei va fi inaugurat la sfârşitul acestei veri, mai precis în perioada iunie-iulie, când va exista şi posibilitatea să se joace imediat primul meci, întrucât terenul va fi pregătit cu rulouri de iarbă şi nu cu gazon înierbat. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, au făcut, ieri după-amiază, o vizită de lucru pe şantier şi au admirat, din tribune, stadionul de 30.000 de locuri din Bănie, care se apropie de final. Oficialităţile s-au pus la curent cu lucrările care mai trebuie să fie făcute, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, a promis că nu va lipsi de pe stadion la inaugurarea oficială: ori va fi în teren, purtând tricoul selecţionatei Parlamentului, ori în tribuna oficială, alături de fostul premier, Victor Ponta.   

stadionPreşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, însoţit de vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi-a anunţat, ieri, prezenţa la Craiova pentru a vizita două şantiere foarte avansate în acest moment. Oficialităţile nu au mai putut să ajungă la construcţia spitalului municipal, dar au vizitat, în schimb, şantierul spectaculos al noului stadion.

Păşind în tribunele pe care sunt instalate deja scaunele, Liviu Dragnea şi-a amintit că a participat şi la deschiderea şantierului, în aprilie 2015, când a luat spre amintire o bucăţică din gazonul bătrânului „Ion Oblemenco”. După doi ani, Dragnea a mărturisit că este emoţionat privindu-l acum, aproape de final: „Sunt foarte bucuros, chiar sunt emoţionat pentru că atunci puţini credeau că vom avea curaj întâi să începem acest proiect, să îi găsim finanţare. Și mai puţini credeau că se va finaliza. Majoritatea au crezut că se va întâmpla aşa cum s-a întâmplat cu toate gogoşile, în anumite perioade, când miniştrii veneau, promiteau, tăiau o panglică, se punea un cancioc de ciment şi mai veneau şi în campania ulterioară şi mai puneau încă un cancioc. Este un proiect la care am ţinut foarte mult, am sperat şi sper în continuare să fie doar unul dintr-un şir lung de baze sportive în România”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Un stadion pentru „toţi microbiştii din sud”

stadion (2)Liviu Dragnea s-a arătat încântat de modul cum va arăta stadionul, sub forma unui OZN, şi a spus că toţi microbiştii din sud aveau nevoie de o asemenea arenă. „Este un proiect care, într-adevăr, seamănă cu un OZN, dar nu este futurist, este un proiect funcţional, un stadion în care toţi cei care suntem în sud ne punem foarte mari speranţe. Indiferent că am avut şi avem echipe pe la Alexandria, Slatina sau la Turnu-Severin, până la urmă pentru noi, în sud, speranţa microbiştilor este Craiova. Craiova Maxima a rămas în sufletul nostru şi pentru memoria tuturor celor care au făcut istorie aici era nevoie de acest stadion, şi pentru toţi microbiştii din sud care aveau nevoie de hrana aceasta a orgoliului, pentru că aici sunt foarte multe talente”.

Arena ar putea fi înscrisă în manifestările dedicate Centenarului

stadion (1)După ce l-a lăudat pentru că şi-a respectat termenele de lucru şi calitatea lucrărilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, a insistat să afle de la constructor când va fi gata stadionul. Reprezentantul CON-A a răspuns că au fost depăşite toate problemele şi că lucrarea este acum în linie dreaptă, urmând să fie inaugurată în iunie-iulie: „Suntem în linie dreaptă şi nu vor mai fi probleme. Vom începe recepţia în iunie-iulie şi, cu siguranţă, în toamnă se poate juca, după ce primim şi avizul de funcţionare de la ISU, bineînţeles”. „În acest an?”, a întrebat Dragnea, care a primit asigurarea că stadionul va fi gata la sfârşitul acestei veri. „M-am interesat la cei de la CNI, lucrarea este foarte bine şi în termene, va fi de foarte mare calitate. Aşa, da! Un astfel de obiectiv este un obiectiv naţional pe care eu cred, şi cred că şi Olguţa va fi de acord, să îl integrăm în prinosul pe care, la anul, vrem cu toţii să îl aducem Centenarului. Craiova poate întâmpina 100 de ani de Românie cu acest proiect. Felicitări!”, a mai spus Liviu Dragnea.

S-a renunţat la gazonul înierbat

stadion (3)Constructorul a anunţat că stadionul va fi deschis imediat pentru partide de fotbal întrucât terenul de joc va fi îmbrăcat cu rulouri de iarbă şi nu cu gazon înierbat, variantă în care ar fi trebuit să se mai aştepte două  luni pentru creşterea firelor. Întrebat dacă va veni la inaugurare, liderul social-democraţilor a spus că nu va rata meciul de deschidere. „Normal că voi veni la meciuri. La meciul inaugural o să vin, depinde cum o să vrea să-l organizeze. A venit cineva cu propunerea să facem un meci amical selecţionata Parlamentului cu Craiova. Dacă au curaj să joace cu noi…”.

Dacă nu se va afla chiar pe teren, jucând în selecţionata Parlamentului, Liviu Dragnea a admis că va urmări momentul inaugural din tribuna oficială. Întrebat dacă va fi invitat şi fostul premier Victor Ponta, care a contribuit şi el la demararea acestui proiect – finanţat cu 50 milioane de euro de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii –, Liviu Dragnea a răspuns că i-ar face plăcere să fie invitat şi Victor Ponta. „Nu eu fac invitaţiile, dar eu aş vrea ca Victor să vină. Acum doi ani, am venit împreună şi da, aş vrea să vin cu Victor aici şi la meciul inaugural. Dacă nu au curaj cei de la Craiova să facă un meci cu noi, selecţionata Parlamentului, să stau cu Victor în tribună, unul lângă altul”, a răspuns Dragnea. Ca microbist, liderul social-democraţilor a mărturisit însă că întotdeauna va fi un suporter al Rapid Bucureşti, echipă pe care nu o vede readusă la viaţă prin fuzionarea cu o alta, ci ajutată să renască din propria cenuşă.

Stadionul de la Craiova are, deja, la activ şi câteva recorduri: 4.000 de tone de metal, 40.000 de metri cubi de beton, cele mai bune ecrane LED şi cea mai bună nocturnă, după cum au precizat constructorii. Când va fi gata, stadionul cu 30.000 de locuri din Bănie va fi cel mai frumos din România.