Mii de produse suspectate că sunt contrafăcute, descoperite la PTF Bechet

0
77

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Bechet au descoperit, într-un automarfar, peste 5.200 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse prin „metoda capac” între cutiile pe care le transporta legal.

produse 1Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că marţi, 9 mai a.c., în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar Todorov K., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui automarfar cu care transporta textile din Turcia cu destinaţia Germania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea bunurilor transportate, poliţiştii de frontieră doljeni, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet, au efectuat un control amănunţit în autovehicul. Astfel, au fost verificate cutiile ce conţineau textile neinscripţionate, iar printre acestea, ascunse prin metoda „capac”, au fost descoperite mai multe cutii în care se aflau 5.280 articole sportive, de diferite culori şi mărimi, inscripţionate cu numele unor mărci protejate, bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

produseCu ocazia cercetărilor, conducătorul auto nu a putut prezenta un certificat de autenticitate pentru bunurile pe care le transporta şi nu a putut face dovada faptului că firma expeditoare deţine licenţă în vederea comercializării mărcilor respective. Mai mult, şoferul a declarat că nu ştia de existenţa bunurilor respective în interiorul automarfarului.

„Drept urmare, cele peste 5.200 de articole textile inscripţionate cu însemnele mărcilor protejate în domeniu, cu o valoare de piaţă de peste 260.000 de lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate de către lucrătorii vamali, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, a precizat comisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.