Prof. dr. Irinel Popescu, noul preşedinte al Asociaţiei Europene de Chirurgie

0
416
irinel popescu
Irinel Popescu

Prof. dr. Irinel Popescu a fost ales preşedinte al Asociaţiei Europene de Chirurgie (European Surgical Association – ESA) în cadrul celei de-a 24-a reuniuni a organizaţiei, care a avut loc în perioada 4-6 mai la Bucureşti. Prof. dr. Irinel Popescu va ocupa funcţia de preşedinte al asociaţiei în perioada 2018-2019. Asociaţia Europeană de Chirurgie a fost înfiinţată în 1993 şi reuneşte chirurgi de top ai continentului, dintre care mulţi sunt şi conducători ai departamentelor de chirurgie din instituţii academice importante.

Născut la Filiaşi, absolvent al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, acad. prof. Irinel Popescu este una din personalităţile marcante ale medicinei româneşti. În anul 2000, echipa profesorului Irinel Popescu efectua prima operaţie reuşită de transplant hepatic (de la un donator decedat). De atunci a salvat sute de pacienţi cu afecţiuni grave şi a reuşit să clădească o prestigioasă carieră în cercetare.

Prof. dr. Irinel Popescu este membru corespondent al Academiei Române (Secţia de Ştiinţe medicale) şi preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale. Dr. Irinel Popescu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Doctor Honoris Causa al UMF Cluj, profesor de Onoare al Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi profesor de Onoare al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.