Codul portocaliu de inundaţii pe Dunăre, prelungit

0
249

Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundaţii pe Dunăre până la data de 20 aprilie a.c, ora 16.00, pe sectoarele aval Gruia – Olteniţa (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), Cernavodă – Galaţi şi ȋn Delta Dunării – judeţele Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi.

De asemenea, până pe 30 aprilie, ora 16.00, pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porţile de Fier, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea este valabil un cod galben de inundaţii.

Sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.