Reprize şi puncte împărţite

0
211

După ce a dominat prima parte, în care a şi marcat, Universitatea a făcut o parte secundă modestă cu CFR Cluj, fiind egalată pe final

Prima jumătate de oră a meciului de pe „Extensiv” a fost dominată copios de olteni, care nu i-au lăsat pe adversari să ajungă în careul lui Straton. Determinaţi să şteargă impresia eşecului drastic de la Iaşi, alb-albaştrii au avut prima ocazie prin Măzărache, găsit perfect de Ivan, dar reluarea a fost sub nivelul Ligii a IV-a, de unde a venit atacantul de 23 de ani. Deschiderea scorului s-a produs însă imediat, Zlatinski marcând precum Budescu în Feroe, cu o centrare care a ajuns în poartă, pe lipsa de reacţie a lui Traian Marc. Madson putea aduce liniştea pentru Universitatea, după un dribling scurt în careu, care l-a eliberat pentru finalizare, unde i-a lipsit însă precizia. CFR n-a pătruns în careu decât pe finalul primei părţi, ajutată de erorile craiovenilor pe faza de construcţie incipientă, Ruiz şi Bud având însă finalizări insuficient de inspirate.

În partea secundă, craiovenii au părut sleiţi de puteri şi nu mai pătruns în careul advers, iar Conceicao a forţat cu patru atacanţi pentru egalare. Bud a ratat o ocazie imensă înălţând mingea din centrul careului. Ca de obicei în meciurile de acasă, Craiova a terminat în inferioritate, Bancu fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene. Imediat, oaspeţii au reuşit să marcheze, după un forcing la care Straton a rezistat eroic, dar numai până când Păun a reluat din careul mic dintre nişte apărători craioveni hipnotizaţi. CFR-ul a părut mult mai proaspătă şi determinată şi putea câştiga pe final, însă Nouvier, Bud şi Lopez şi-au bătut joc de nişte ocazii mari. Craiova şi Clujul şi-au împărţit reprizele şi punctele, oltenii egalând Iaşiul în fruntea ierarhiei play-out-ului. Vinerea viitoare, Craiova joacă la Ploieşti, de la ora 20.30.

Vătăjelu s-a supărat pe suporteri

După meci, Daniel Mogoşanu a spus: ”Sunt foarte multe meciuri, drumul spre Europa League trece prin fiecare partidă. Dacă reuşim să luăm cât mai multe puncte din fiecare partidă, cu siguranţă vom fi acolo, dacă nu, locul pe care-l vom ocupa înseamnă că e cel meritat”. Bogdan Vătăjelu s-a arătat deranjat de atitudinea suporterilor, care i-au apostrofat pe jucători pentru evoluţia slabă din partea secundă: „Astăzi chiar am rămas cu un gust amar, nu mă aşteptam ca lumea să reacţioneze în halul ăsta şi nu credeam că în Craiova există aşa ceva. Adică ştiam că publicul craiovean e un cunoscător de fotbal, dar se pare că nu atât de bine. Probabil că şi suporterii frumoşi ai Craiovei au merele lor stricate.  Nu sunt compromise şansele pentru Liga Europa. Mai avem destule meciuri şi se poate întâmpla orice. Nici nu suntem salvaţi de la retrogradare, nici nu avem locul şapte asigurat, aşa că se pot întâmpla foarte multe lucruri. Şi echipele care sunt acum în spate se pot bate pentru locul şapte, pentru că este o diferenţă foarte mică de puncte. Nici noi nu avem o formă şi rezultate foarte bune, câştigăm, pierdem, facem egal, şi cred că asta ne-a afectat puţin. De la meciul cu Petrolul sper să aducem trei puncte şi după aceea să o ţinem numai în victorii. Nu ştiu ce ne-a lipsit să câştigăm. Am făcut o primă repriză foarte bună, iar a doua mai slabă, chiar dacă am vorbit între noi să nu ne retragem şi să căutăm şi al doilea gol… Cred că retragerea a venit involuntar şi imediat după eliminarea lui Bancu am şi fost egalaţi. Mă bucur că a marcat Zlatinski şi mă bucuram şi mai mult dacă era un gol de trei puncte. Sper să marcheze şi cu Petrolul şi să câştigăm. Din prima zi de când a venit la noi, l-am întrebat dacă pot să-i zic Zlatan, dar sunt calităţi diferite între el şi Ibrahimovici. Straton e un portar foarte bun şi ne ajută de câte ori poate.

Bancu: „Poate că din cauza mea s-a luat golul”

Eliminat chiar înainte de golul marcat de oaspeţi, căpitanul Nicuşor Bancu şi-a făcut autocritica după meci: „Regretul e foarte mare că n-am câştigat. Poate că din cauza mea s-a luat şi golul. Dacă nu luam cartonaşul roşu poate altul era rezultatul. Ne-am retras foarte jos şi am pierdut două puncte foarte importante în acest joc. Trebuie să ţinem capul sus şi să mergem la Ploieşti ca să câştigăm. Nu ne-am îndepărtat de Liga Europa, avem 26 de puncte şi suntem în grafic pentru locul şapte. Trebuie să luăm fiecare joc în parte şi să încercăm să scoatem maximum posibil. Pentru Liga Europa sunt mai multe echipe înscrise, pentru că aţi văzut că dacă o formaţie leagă două victorii se apropie de noi. Se joacă, mai sunt destule etape. Zlatinski a avut o execuţie foarte frumoasă la gol şi îl felicit. Şi eu am rămas surprins de acea execuţie. Trebuie să-l remarcăm şi pe Straton, a scos câteva mingi grele, dar, din păcate, tot am primit gol”.