15 fotbaliști care și-au încercat norocul și în alte sporturi

0
182

Unii oameni sunt construiți în așa fel încât pot excela în orice sport doresc. Mulți fotbaliști au încercat și alte discipline, după ce și-au pus ghetele în cui, sau chiar  în timpul carierei, ca hobby.

Foști internaționali români au îmbrățișat și alte cariere, cum ar fi aceea de ambasadori Superbet. Nu este cazul lui Florentin Petre, care s-a reprofilat într-un domeniu cu adrenalină la maxim. Hai să vedem spre ce s-a îndreptat fostul „vitezist” al lui Dinamo, dar și alți fotbaliști celebri pe plan internațional.

Florentin Petre

Fotbalistul cu 54 de selecții și 6 goluri marcate pentru naționala României a fost pasionat de sporturile cu motor încă de mic. Petre a devenit campion de raliuri al Bulgariei și a ajuns pe locul al treilea în campionatul de raliuri al României.

Gareth Bale

În 2019, fanii galezi au făcut un banner cu preferințele lui Gareth Bale, jucător care nu mai prindea primul unsprezece la Real Madrid: „Țara Galilor. Golf. Madrid. În ordinea aceasta”. Bannerul respectiv i-a înfuriat pe oficialii clubului madrilean, dar adevărul doare mereu, nu-i așa? Mijlocașul ofensiv se concentra mai mult pe jocul de golf decât pe cariera la gruparea din capitala Spaniei. A participat la câteva turnee importante după ce nu a mai fost fotbalist activ.

Jerzy Dudek

Jerzy Dudek a fost portarul lui Liverpool în „Miracolul de la Istanbul”, când „cormoranii” au câștigat Liga Campionilor în fața lui AC Milan revenind de la 0-3. Fostul portar polonez s-a retras în 2011, după o perioadă la Real Madrid, și s-a dedicat curselor cu motor. În 2014, a încheiat un sezon complet în Volkswagen Castrol Cup.

Rio Ferdinand

Unul dintre marii fundași centrali ai Angliei, Rio Ferdinand a jucat de 81 de ori pentru naționala Albionului și a apărat culorile lui Manchester United timp de 12 ani. La doi ani după retragere, Ferdinand a anunțat că intenționează să devină boxer profesionist. Cu toate acestea, nu a primit licență din partea British Boxing Board of Control, pentru că nu avea suficiente lupte la activ.

Luis Enrique

Luis Enrique a jucat atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona și a apărut de 62 de ori în tricoul Spaniei. Mai târziu, a devenit un antrenor de succes, dar nu înainte de a trăi o perioadă în Australia, acolo unde a practicat surfingul și a alergat în maratoane. De asemenea, a participat la un eveniment „Ironman” din Germania.

Andriy Shevchenko

Andriy Shevchenko a fost un atacant de top al lui Dinamo Kiev și al lui AC Milan, marcând și 48 de goluri pentru naționala Ucrainei, din 111 jocuri. Atunci când nu îi întorcea pe toate părțile pe fundașii adverși, „Sheva” se relaxa pe terenul de golf. Chiar a luat parte la unturneu de golf profesionist, Kharkov Superior Cup.

Rafael van de Vaart

Rafael van de Vaart a jucat cu succes pentru Ajax, Hamburg, Real Madrid și Tottenham. A adunat peste 100 de partide pentru Olanda, iar după retragerea din fotbal a început o carieră profesionistă de darts și a debutat la Danemark Open, unde a câștigat în primul tur.

Lev Yashin

Lev Yashin este considerat unul dintre cei mai mari portari din fotbal ai tuturor timpurilor, dacă nu cel mai bun dintre toți, dar a jucat și ca portar pentru echipa de hochei pe gheață a lui Dynamo Moscova, câștigând o cupă de hochei pe gheață a URSS, în 1953.

„Am alergat, am făcut săritura în înălțime, aruncarea cu greutatea, cu discul, am luat lecții de scrimă, am făcut o practică de box, scufundări, lupte, patinaj, am încercat baschet, am jucat hochei pe gheață, polo pe apă și fotbal. Mi-am petrecut iernile pe schiuri și patine . Nu sunt sigur la ce am fost cel mai bun”, a spus el odată.

Santiago Cañizares

Unul dintre cei mai buni portari ai generației sale, Santiago Cañizares și-a început cariera la Real Madrid și a devenit o legendă la Valencia. De asemenea, a bifat 46 de selecții pentru naționala țării sale. După ce s-a retras din fotbal, a început o carieră în raliuri, obținând în cele din urmă prima sa victorie câștigând Raliul de la Cerámica, în 2017. Mai târziu în acel an, a fost încoronat campion al Comunității Valenciane.

 Ivan Perisic

Ivan Perisic a jucat într-o finală a Cupei Mondiale pentru Croația și a evoluat pentru echipe de top ale Europei, precum Inter, Bayern Munchen, Borussia Dortmund și Tottenham.

Mijlocașul care are peste 100 de selecții pentru Croația și-a încercat „mâna” și la volei pe plajă. Perisic a jucat în Beach Volleyball World Tour, o competiție profesionistă.

 Henrik Larsson

Unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Celtic Glasgow, atacantul suedez ​Henrik Larsson a marcat peste 300 de goluri pentru echipe de club, plus de 37 de ori în 106 apariții pentru națională. Spre sfârșitul carierei, atacantul s-a întors la floorball, pe care îl jucase la nivel competitiv în 1989. A dat două pase decisive pentru Helsingborg și a fost votat Omul Meciului în al doilea său joc.

 Bixente Lizarazu

Câștigător al Cupei Mondiale în 1998 și campion european doi ani mai târziu cu Franța, Bixente Lizarazu se laudă cu 97 de selecții pentru „Les Bleus”. Cu Bayern Munchen a câștigat Liga Campionilor. Fundașul stânga și-a agățat ghetele în cui în 2006, iar în 2009 a devenit campion european la jiu-jitsu. Practică și ciclismul.

 Gabriel Batistuta

Gabriel Batistuta este unul dintre cei mai mari atacanți din istoria Argentinei și al doilea marcator all-time al acestei echipe, după Lionel Messi. După retragere, „Batigol” a jucat polo pe iarbă și chiar a câștigat prestigioasa Copa Stella Artois.

 Christian Vieri

Christian Vieri s-a născut în Australia, dar a scris istorie pentru Squadra Azzurra. Cei care l-au cunoscut au spus că „Bobo” era mai pasionat de cricket decât de fotbal. Într-o conferință de presă, când jurnaliștii l-au întrebat cine este idolul său din sport, el l-a nominalizat pe fostul căpitan al echipei naționale de cricket a Australiei, Allan Border.

Paolo Maldini

Paolo Maldini este unul dintre simbolurile lui AC Milan. După retragere, fostul fundaș stânga s-a dovedit a fi și un jucător bun de tenis. S-a calificat la un turneu ATP Challenger la dublu alături de antrenorul său, Stefano Landonio. Landonio a susținut că Maldini „nu are slăbiciuni” ca sportiv.