Poker Ilicic, Atalanta, în sferturile Champions League

0
155

Continuă povestea frumoasă a surprizelor acestei ediții de Champions League, Atalanta și Leipzig, care s-au calificat fără emoții în sferturile competiției.

După ce s-a impus în tur cu Valencia, scor 4-1, formația din Bergamo nu s-a dezis de jocul său spectaculos (are 70  goluri în Serie A) și a marcat de 4 ori și pe Mestalla, stadion gol la acest meci. A fost 4-3 pentru formația lui Gasperini, cu un poker al slovenului Iosip Ilicic, pentru gazde marcând Gameiro (2) și Ferran Torres. Primele 2 goluri ale lui Ilicic au fost din penalty-uri dictate de Ovidiu Hațegan. Atalanta avea un singur punct după 4 meciuri în grupe.

Josip Ilicic este al 14-lea jucător care reușește 4 goluri într-un meci de Champions League, alături de: Van Basten, Pippo Inzaghi, Prso, van Nisterlooy, Șevcenko, Messi, Gomis, Mario Gomez, Lewandowski, Ibrahimovic, Luiz Adriano, Cristiano Ronaldo și Gnabry. Polonezul Lewa a marcat în cea mai avansată fază din cei 14, în semifinale. Gnabry a reușit un poker chiar în acest sezon, la Londra, în acel 7-2 cu Tottenham.