Comisia Europeană anunţă investiţii de 25 miliarde euro pentru combaterea coronavirusului

0
153

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunţă investiţii considerabile de 25 de miliarde de euro pentru combaterea coronavirusului şi precizează că vor fi folosite toate instrumentele pe care Comisia le are la dispoziţie pentru a se asigura că economia Europei trece cu bine prin acest moment.

”Investiţiile vor fi considerabile şi vor ajunge rapid la 25 de miliarde de euro. Pentru a realiza acest lucru, voi propune Consiliului şi Parlamentului în această săptămână să elibereze în piaţă 7,5 miliarde de euro de lichidităţi pentru investiţii. Voi înfiinţa un grup operativ care să colaboreze cu statele membre pentru a mă asigura că fluxul banilor va începe în următoarele săptămâni”, a spus preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Pentru a orienta rapid investiţiile publice europene în valoare de 25 miliarde de euro, Comisia va propune să renunţe în acest an la obligaţia de a solicita rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale şi de investiţii europene deţinute în prezent de statele membre.