Ciolacu propune consens național pe Planul de Redresare

0
779

„România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenței și nepăsării actualei guvernări.”, avertizează președintele PSD, Marcel Ciolacu într-o poziție publică expimată după aprobarea în Parlamentul European a Mecanismului de Redresare și reziliență

Ciolacu arată că PSD a propus un consens național pentru realizarea unui Plan în baza căruia România să acceseze banii la care poate avea acces. Până acum, Planul transmis Comisiei Europene de Guvernul Cîțu a fost respins.

„Politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziție, societatea civilă, partenerii sociali și autoritățile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie respins pe bandă rulantă.

În acest context, am avut în aceste zile discuții cu partenerii noștri europeni pentru a găsi soluțiile cele mai bune astfel încât România să beneficieze cât mai rapid de aceste fonduri, vitale în condițiile în care Guvernul a venit cu un buget de austeritate și a tăiat veniturile la peste 7 milioane de români. Mă bucur că atât Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, cât și Comisarii pe Muncă, Nicolas Schmit, și Dezvoltare, Elisa Ferreira au salutat propunerea noastră referitoare la un consens național asupra acestui plan și au susținut ferm ideea că fondurile trebuie cheltuite corect și transparent și, în același timp, planul de redresare să reprezinte o viziune cu adevărat modernă pentru dezvoltarea României. De asemenea, am discutat despre preocuparea constantă a PSD privind salariul minim european, dar și despre drepturile muncitorilor români în Europa.”, a mai arătat Marcel Ciolacu în declarația sa.