Primăria Craiova lansează, pe 2 martie, platforma pentru atribuirea parcărilor de reședință

2
2672

Primele locuri de parcare de reședință vor fi scoase la licitație după data de 2 martie, când devine funcțională platforma online ce va fi pusă la dispoziția craiovenilor de către Primăria Craiova. Pentru început, vor fi scoase la licitație locurile de parcare care au fost amenajate în vecinătatea blocurilor din patru cartiere ale Craiovei.

Autoritățile locale anunță că, începând cu data de 2 martie, se va lansa aplicația online prin intermediul căreia craiovenii care dețin mașini vor avea posibilitatea să închirieze un loc de parcare în fața blocului. Nu în toate cartierele se va începe cu această măsură, ci doar în anumite zone-pilot, în care municipalitatea a identificat și a marcat corespunzător locurile de parcare. Potrivit reprezentaților Primăriei Craiova, zonele respective se găsesc în patru cartiere ale orașului, perimetrele destinate pentru parcare fiind delimitate deja.

Cele mai multe locuri de parcare, în cartierul 1 Mai

Primele locuri pentru parcarea de reședință se găsesc în cartierul ”1 Mai”, ultimul în care autoritățile locale au intervenit în vara trecută, asfaltând aleile. Locurile de parcare pentru care se va putea face licitație, începând cu data amintită, sunt arondate blocurilor  M4, M6, M7, M11, M12, M13, M14, M15a, M15b, M18, M19, M20, M21, M22, M23, M24, M25, M26, M27, M28, M29, M30, M31, M33, în total fiind vorba de un număr de 207 locuri de parcare. Alte 110 locuri de parcare se găsesc pe Calea București, fiind vorba de cele arondate blocurilor E1, E2, E6, E7 și A11.

Autoritățile continuă amenajarea și altor locuri de parcare

Un alt cartier în care se pornește închirierea parcărilor de reședință este zona „George Enescu”. Acolo vor fi scoase la licitație șapte locuri de parcare, cele care sunt arondate blocului H15. Cea de-a patra zonă în care se merge cu această măsură este Brazda lui Novac. Pe platforma online se vor regăsi 44 de locuri de parcare, pe care municipalitatea craioveană le-a amenajat în preajma blocurilor A9, A12, A13, A14 și A15. ”Subliniem faptul că, pe măsură ce se vor amenaja noi locuri de parcare de reşedinţă, Primăria Municipiului Craiova va demara o amplă campanie de informare a cetăţenilor din zonele de interes”, se precizează într-un comunicat de presă al autorității locale. 

Licitația va avea loc pe platforma online

Platforma care va fi funcțională din primele zile ale lunii martie va putea să fie accesată la adresa https://parcari.primariacraiova.ro. Potrivit municipalității, acolo craiovenii își vor înregistra cererile pentru atribuirea unui loc de pacare de reședință. „Înscrierea pentru locurile de parcare rezidenţială va fi realizată în mai multe etape, pe grupuri de blocuri. Primii craioveni care pot aplica pentru un loc de parcare sunt cei care au domiciliul pe străzile din zonele pilot mai sus menționate, iar înscrierea on-line pentru acestea se va face în perioada 2 – 9 martie”, se mai arată în comunicatul municipalității. Documentele vor putea să fie depuse online direct în platformă, care este de tip hartă dinamică GIS (sistem informațional geografic) și prin care pot fi vizualizate în timp real locurile disponibile.

Desfăşurarea licitaţiei, cu desemnarea câștigătorului, va fi găzduită tot pe platformă. Craiovenii care vor fi declarați câștigători în urma licitației își vor putea achita taxa, precum şi elibera autorizaţia de parcare tot online, accesând direct site-ul respectiv.

Atribuirea, în ordinea depunerii cererilor

Procedura de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă a fost stabilită de către municipalitate, prin regulament local. Astfel, locurile de parcare din fața blocurilor se atribuie în ordinea cronologică a depunerii cererilor – în situația în care numărul de solicitări este mai mic sau egal cu numărul de parcări disponibile. În situaţia în care numărul de solicitări este mai mare decât numărul de parcări disponibile se va face licitație. ”Se exceptează de la aceste reguli, solicitările persoanelor cu nevoi speciale care vor fi soluționate cu precădere”, spun autoritățile, precizând că pentru persoanele cu handicap care formulează cereri se eliberează gratuit autorizații de parcare, fără a intra în procedură competiţională. Pentru un imobil se poate atribui un singur loc de parcare.

Craiovenii trebuie să aibă domicilul în blocurile respective

 Potrivit municipalității, pot beneficia de atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă persoanele fizice care îndeplinesc, în mod cumulativ, mai multe condiţii.Trebuie să dețină un autoturism în proprietate sau în baza unui contract de leasing pentru care  plătesc impozit asupra mijloacelor de transport la bugetul local al Primăriei Municipiului Craiova. Cea de-a doua condiție este să aibă domiciliul/rezidenţa în imobilele care au arondate locurile de parcare solicitate. Documentele necesare pentru a fi scanate şi urcate pe platforma online sunt: act de identitate (C.I./B.I.); documente ce fac dovada domiciliului/reşedinţei; certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a vehiculului. 

2 COMENTARII

  1. da’ daca in perioada de licitare vreun act din cele prevazute e inca in perioada de prelungire, cel vechi e depus si cel nou nu a fost inca emis din vreo cauza anume, primiti si adeverinte … ??? cum ramane cu ordinea acceptarii in ordinea depunerii, face omu’ randu’ degeaba …??? sau respingeti direct orice aspect, ca totusi, sunteti autoritate, sa simta locuitoru’ cine face regulile …???

Comments are closed.