Spectacol aniversar al solistei de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu, la Sala Palatului din Bucureşti şi Sala Polivalentă din Craiova

0
243

După ce, în noiembrie 2014, a sărbătorit 25 de ani de carieră la Craiova, împreună cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” şi invitaţi speciali, îndrăgita solistă de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu va urca şi pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pentru un spectacol aniversar. Intitulat „Începui dragoste nouă” şi susţinut împreună cu Văru’ Săndel, evenimentul se va desfăşura pe data de 25 martie, de la ora 19.00, şi va avea „o distribuţie de aur pentru sufletele românilor”, anunţă organizatorii. Pentru oltenii care nu vor putea ajunge la Sala Palatului, spectacolul va avea loc şi la Sala Polivalentă din Craiova, pe 23 martie, şi la Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, pe 24 martie.

Mariana Ionescu Capitanescu 2Spectacolul aniversar „Începui dragoste nouă” va reuni într-un regal al muzicii populare şi uşoare o distribuţie de aur a scenei româneşti. Astfel, alături de Mariana Ionescu-Căpitănescu şi Văru’ Săndel vor fi Constantin Enceanu, Steliana Sima, Petrică Mîţu Stoian, Maria Dragomiroiu, Draga Olteanu Matei, Ion Paladi, Nicu Paleru, Mioara Velicu, Gelu Voicu, Elisabeta Turcu, Raoul, Anca Țurcasiu, Nico, Oana Sârbu şi Marcela Fota. Va acompania Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul dirijor Nicolae Botgros. Amfitrioana spectacolului va fi prezentatoarea TV Roxana Vasniuc.

Mariana Ionescu Căpitănescu s-a născut  la 6 mai 1969, în  localitatea Dănciuleşti din judeţul Gorj. Încă de mică a îndrăgit cântecul popular, iar activitatea artistică profesionistă a început-o  la  vârsta de 19 ani, când s-a angajat la Ansamblul  „Vâlceanca” din Rm. Vâlcea. În 1991, la 22 de ani, obţinea cele mai importante premii din cariera artistică: Premiul I la Festivalul Naţional  „Maria Tănase” de la Craiova, respectiv Marele Premiu la Concursul „Topul tinerilor interpreţi” organizat de Radiodifuziunea Romană. Aceste distincţii i-au adus consacrarea artistică, urmând apoi o serie de înregistrări la radio şi filmări la televiziune. A cules, de-a lungul timpului, multe cântece din folclorul autentic oltenesc şi le-a însufleţit prin interpretarea plină de farmec şi prin vocea sa specială. Până în prezent, a lansat mai multe albume pe casetă audio, CD, casetă video şi DVD. După un sfert de veac de carieră, este una dintre cele mai iubite şi apreciate soliste de muzică populară.

Mariana Ionescu Capitanescu 1«Văru’ Săndel este cu siguranţă cel mai cunoscut şi iubit „văr” al românilor», subliniază organizatorii. Alexandru Pop, pe numele real, este actor, om de televiziune şi interpret de muzică populară, cu o carieră în showbiz şi cu o mare popularitate în rândul publicului.

Biletele pentru concertul aniversar „Începui dragoste nouă” au fost puse deja în vânzare, pentru evenimentul de la Sala Polivalentă Craiova, din 23 martie, având preţurile de 60, 80 şi 100 lei.