Biblioteca „Aman” va celebra, pe 16 februarie, Ziua Internaţională a Cititului Împreună

0
174

citim 1În 16 februarie 2017, Citim Împreună România (CIR) / Reading Together Romania va celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) în România, un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de ţări, organizat de LitWorld (http://www.litworld.org/).

Ca răspuns la apelul lansat de CIR pentru a identifica 20 de parteneri care să găzduiască evenimente de citire împreună cu copii şi adolescenţi cu ocazia ZICI 2017, au fost primite peste 80 de aplicaţii. „Suntem foarte impresionaţi de acest răspuns entuziast primit din 29 de judeţe de la biblioteci şi şcoli mai mari sau mai mici, de la organizaţii non-profit şi chiar şi de la o librărie, deopotrivă din sate, oraşe şi din capitală. România vrea să citească împreună, vrea să contribuie la creşterea unei noi generaţii de cititori! Bravo! Ca urmare a acestor numeroase manifestări de interes, CIR a decis să devină partener cu toate instituţiile şi organizaţiile care au transmis aplicaţii până la termenul-limită stabilit pe 16 ianuarie», au precizat organizatorii evenimentului, oferind detalii pe pagina Facebook https://www.facebook.com/citimimpreunaromania.

Între parteneri se numără şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, care s-a alăturat CIR din dorinţa de a cultiva beneficiile şi frumuseţea cititului împreună în rândul copiilor şi adulţilor din Craiova şi care pe 16 februarie îi invită pe aceştia la o manifestare dedicată lecturii.