Florin Piersic şi Medeea Marinescu sunt „Străini în noapte” la Naţionalul craiovean

0
83

straini 1Piesa lui Eric Assous „Străini în noapte” continuă seria reprezentaţiilor şi în 2017, la aproape zece ani de la premieră. Comedie romantică de succes, cu replici savuroase şi răsturnări surprinzătoare de situaţie, despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă, spectacolul – în regia maestrului Radu Beligan – îi are în distribuţie pe Florin Piersic, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, care, pe 27 ianuarie a.c., a aniversat 81 de ani, şi Medeea Marinescu, una dintre cele mai talentate actriţe din România, binecunoscută publicului de la o vârstă fragedă, graţie rolului din „Maria Mirabela”. Spectacolul va fi prezentat luni, 27 februarie, cu începere de la ora 19.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, unde biletele s-au pus în vânzare la preţul de 80 lei.

Primele reprezentaţii cu „Străini în noapte” – în regia maestrului Radu Beligan şi decorurile lui Puiu Antemir, cu costume realizate de Irina Schrotter, pe muzica lui Ionuţ Ştefănescu – au avut loc la sfârşit de septembrie 2007, iniţial cu Florin Piersic şi Emilia Popescu în distribuţie. Din 2011, rolul feminin este interpretat de Medeea Marinescu. Ani de-a rândul, spectacolul a fost prezentat în cadrul mai multor turnee în ţară, bucurându-se de un mare succes, inclusiv la Craiova, unde a mai putut fi văzut.

În „Străini în noapte”, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care, după o noapte petrecută într-un bar, este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Ea ştie cine este el şi tocmai de aceea şi-a propus să-l însoţească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viaţa. Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturiseşte mai întâi că este prostituată şi îi cere bani, apoi că de fapt este reporter şi că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situaţie sunt menite să ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat.

straini 2Piesa este o comedie romantică cu răsturnări de situaţie, minciună, seducţie şi o lecţie despre cum timpul ne schimbă. „Pierre este omul care simte că nu a realizat tot ce şi-a propus în viaţă, iar Julietta este femeia care vrea să obţină ce îşi propune, să-şi recapete o parte din viaţa pe care a pierdut-o în tinereţe. Drumurile lor se intersectează pentru că fiecare vrea altceva de la celălalt, iar acest lucru îi conduce spre alte secrete care trebuie dezvăluite”, se menţionează pe site-ul de promovare a spectacolului.

După reprezentaţiile de la Iaşi, din 12 şi 13 februarie, şi de la Craiova, din 27 februarie, spectacolul „Străini în noapte” va ajunge la Piteşti (28 februarie), Bucureşti (6 martie), Braşov (7 martie), Focşani (21 martie), Timişoara (5 aprilie) şi Cluj-Napoca (9 aprilie).