Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Breasta, operaţional de săptămâna viitoare

0
93

În  luna noiembrie 2018, Consiliul local Breasta a hotărât să-şi înfiinţeze un serviciu propriu de evidenţă a persoanelor pentru a oferi cetăţenilor săi posibilitatea de a-şi procura actele de identitate chiar în localitatea de domiciliu, iar peste câteva zile, de luni  14 ianuarie, acest obiectiv devine realitate.

Directorul executiv, Marin Stănică ne-a explica că această realizare  este posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj reprezentat prin Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj, care continuă sprijinul autorităţilor locale pentru descentralizarea serviciilor de evidenţă a persoanelor, acţiune menită să contribuie la creşterea calităţii serviciilor şi la scăderea costurilor de timp şi de bani pentru fiecare cetăţean al judeţului nostru.

„Chiar dacă până la îndeplinirea tuturor etapelor necesare ca acest serviciu să devină unul autonom mai este nevoie de timp, din 14.01.2019 cetăţenii comunei Breasta care doresc  să obţină un act de identitate,  se pot deplasa  la  Serviciul  Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Breasta  care îşi are sediul în aceeaşi locaţie cu Primăria Breasta, programul de funcţionare al serviciului fiind zilnic între orele 08.30-11.00”, a mai explicat Marin Stănică.

O perioadă de instruire a personalul  propriu serviciului

Activitatea serviciului se va desfăşura  sub directa coordonare a personalului specializat din cadrul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, fructificându-se în mod eficient  întreaga  perioada de instruire a personalul  propriu serviciului dar şi perioada până la care acest serviciu va deveni funcţional  în mod autonom. „Pentru cererile care sunt însoţite de toate documentele necesare, actele de identitate se vor elibera în termen de o zi  iar pentru situaţii deosebite, persoanele se pot adresa şi la sediul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj (mun. Craiova str. Vulturi nr. 9), unde actele de identitate se pot elibera chiar  în aceeaşi zi”, susţine directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.

 

Următoarele ghişee de evidenţă a persoanelor ce se vor deschide în judeţul nostru în perioada următoare vor fi în localităţile: Celaru, Bratovoieşti  şi Valea Stanciului.