România poate pierde singura echipa din competiţile europene

0
247

În această seară de la ora 19:55, CFR Cluj va înfrunta formaţia elveţiană Young Boys pe stadionul Wankdorf din Berna cu scopul de obţine victoria şi de a se califica pentru a doua oară la rând în primăvara europeană. După plecarea lui Dan Petrescu şansele ca CFR să obţină o victorie în Elveţia scad considerabil plus că lotul ardelenilor nu complet refăcut pentru partida din Europa League.

CFR-ul vine după o victorie în campionat, scor 2-0, cu Poli Iaşi, acumulând 24 de puncte 12 etape în timp ce elveţienii sunt pe primul loc în clasamentul campionatului inter după 10 runde cu 21 de puncte şi 3 victorii consecutive.

În meciul tur din România meciul s-a terminat la egalitate scor 1-1, însă cu majoritatea lotului la dispoziţie. CFR Cluj e obligată să câştige pentru a se califica în faza superioară a competiţiei iar posibilitatea unui eşec ar da peste cap stategia financiară a clubului bazată în mare parte pe banii veniţi din partea celor de la UEFA.

În cazul unui rezultat de egaliate sau a unei înfrangeri CFR va termina grupa pe locul 3, poziţie ce nu permite continuarea echipei româneşti în faza următoare a competiţiei

Grupa A

1 AS Roma       13 puncte

2 Young Boys   7 puncte

3 CFR Cluj        5 puncte

4 CSKA Sofia   2 puncte