Craiova: Prins cu peste 12.000 de articole pirotehnice interzise

0
136

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj- Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează un bărbat de 33 de ani din Craiova pentru săvârşirea infracţiunii de ,,efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995R, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice fiind ridicate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit IPJ Dolj, vineri, 8 decembrie a.c., în urma unor informaţii exploatate şi activităţilor specifice întreprinse în comun de poliţişti din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase al IPJ Dolj şi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, a fost depistat S. COSMIN, 33 de ani, din Craiova, judeţul Dolj, care deţinea la domiciliu peste 12 600 de articole pirotehnice.

Ulterior efectuării unei percheziţii la domiciliul bărbatului, poliţiştii craioveni au găsit în apartamentul acestuia mai multe cutii de petarde, baterii de artificii, precum şi alte articole pirotehnice care fac parte dintr-o clasă de materiale supuse autorizării, pe care acesta le procurase ilegal şi pe care intenţiona să le comercializeze pe raza municipiului Craiova  fără a respecta pevederile legale.

Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase s-a stabilit faptul că, în luna decembrie, cel în cauză a achiziţionat cantitatea de 285 de kg de articole pirotehnice  din municipiul Timişoara.

Poliţiştii doljeni au întocmit în cauză un dosar penal sub aspectul săvârşiii infracţiunii de ,,efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995R, privind regimul materiilor explozive, toate articolele pirotehnice fiind ridicate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.