Preşedintele Iohannis, îndemn la vot de Ziua internaţională a luptei împotriva corupţiei: “Mergeţi la vot, corupţia ucide”

0
158

parlaPreşedintele Klaus Iohannis a reluat, ieri, de Ziua internaţională a luptei împotriva corupţiei, îndemnul adresat românilor de a merge la vot, pe care l-a adresat şi joi, el corelându-l cu mesajul său mai vechi, respectiv “Corupţia ucide”. “Am ajuns la finalul campaniei electorale. Şi, în acest moment, mesajul cel mai important pe care vreau să-l dau românilor e unul clar şi simplu: dragi români, mergeţi la vot. Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră”, a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni.

El a arătat că vineri, 9 decembrie, se sărbătoreşte în întreaga lume Ziua internaţională a luptei împotriva corupţiei şi a subliniat relaţia de echivalenţă între corupţie, pe de o parte, şi sărăcie, stagnare, dispreţ pentru cetăţeni şi pentru lege, pe de altă parte. “Cum am mai spus odată, corupţia ucide. De aceea, îmi doresc o Românie fără corupţie. De aceea am spus de fiecare dacă că eu sprijin lupta anticorupţie. De aceea e foarte important ca în România lupta anticorupţie să continue în forţă”, a spus Iohannis.

El a arătat că România e pe drumul cel bun în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei, dar a arătat că, pentru a continua bine, este nevoie ca românii să meargă la vot. “Cred că suntem pe drumul cel bun, dar e important să continuăm şi, ca să continuăm bine, e nevoie să votăm. Vă aştept duminică la vot”, a conchis Iohannis.