Peste 4000 de elevi din 20 de licee craiovene se vor întâlni cu echipa Ford

0
53

fordUltima oprire a caravanei Ford Driving Skills for Life ( Ford DSFL) în călătoria sa prin România a fost în Braşov weekend-ul trecut, acolo unde instructorii Ford au reuşit să ofere cursuri gratuite de conducere preventivă pentru peste 500 de persoane. Cu sprijinul partenerilor locali din Craiova şi judeţul Dolj, Ford duce mai departe programul DSFL in România şi lansează săptămâna aceasta o nouă campanie pentru elevii din liceele craiovene.

             Aproape 2000 de persoane din 4 oraşe din România au beneficiat anul acesta de programul gratuit Ford DSFL, dintr-un total de 4500 de persoane câte au fost instruite de la începutul programului în 2014. Ford a lansat programul Ford Driving Skills for Life în România în 2014 cu sprijinul instructorilor profesionişti de la Napoca Rally Academy.  Echipa Ford Driving Skills for Life a ajuns în oraşul Braşov weekend-ul trecut, pentru ultima sesiune a acestui an. În ciuda temperaturilor scăzute, peste 500 de tineri din Braşov au participat la cursurile gratuite oferite de Ford. Braşov a fost ultima oprire a caravanei Ford DSFL anul acesta, după sesiunile care au avut loc la Craiova, Cluj şi Timişoara. În total, în 2016, instructorii DSFL de la Ford au reuşit să ofere cursuri gratuite pentru aproape 2000 de persoane, în doar 8 zile de evenimente.

         Ford Driving Skills for Life a fost lansat în Statele Unite acum 13 ani, iar în România a început în 2014. Instructorii care susţin cursurile Ford DSFL sunt piloţii de raliu de la Napoca Rally Academy, conduşi de Bogdan Marisca, Marco Tempestini şi Simone Tempestini, campion mondial de raliu JWRC şi WRC 3 în 2016. Din 2014 până în prezent, echipa Ford DSFL a instruit 4500 de şoferi din România, ca urmare a evenimentelor ce au avut loc la Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara, România fiind de altfel una dintre ţările europene cu cea  mai mare rată de participare la acest program.ford2

Seminarii interactive

          Pentru a contribui şi mai mult la prevenirea accidentelor rutiere, Ford a decis sa ducă programul Driving Skills for Life mai departe şi începe saptămana aceasta să implementeze o campanie locală în liceele din Craiova. Acest program este susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj şi va consta în seminarii interactive cu elevii din 20 de licee din Craiova şi judeţul Dolj. Programul va viza în principal tinerii din clasele a XI-a şi a XII-a, întrucât aceasta este grupa de vârsta interesată pentru obţinerea permisului de conducere. „Credem că educaţia rutieră ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil şi este esenţială fie că eşti şofer, pieton sau dacă mergi cu bicicleta. În timp ce cursurile de conducere preventivă Ford DSFL vizează în principal grupa de vârstă 18-24, programul pe care îl lansăm în liceele din Craiova este conceput pentru viitorii şoferi pe care acum îi regăsim în grupa de vârstă 16-18 ani”, a sus Bogdan Marisca, instructorul şef al programului Ford Driving Skills for Life în România.ford3

„Ne dorim să creăm o diferenţă în rândul generaţiei viitoare de şoferi”

            Echipa Ford DSFL  estimează că se va întâlni în perioada ce urmează, noiembrie – decembrie 2016, cu peste 4000 de elevi din 20 de licee craiovene, iar o parte a temelor prezentate vor acoperi de asemenea şi prevenirea consumului de droguri şi alcool. „O parte a tinerilor de astăzi nu ia în calcul riscurile reprezentate de consumul de droguri şi alcool, iar dacă acesta este asociat cu condusul pe drumurile publice, lucrurile pot deveni fatale. Statisticile pe care le primim de la instituţii sunt îngrijorătoare, iar prin intermediul acestor seminarii pe care le vom organiza în licee, ne propunem să tragem un semnal de alarmă în această privinţă şi ne dorim totodată să creăm o diferenţă în rândul generaţiei viitoare de şoferi”, a spus instructorul de 22 de ani şi campion mondial de raliuri JWRC, Simone Tempestini. Ford a ales Craiova drept primul oraş în care să implementeze aceste seminarii DSFL, ca urmare a angajamentului companiei faţă de comunitatea locală în care activează si unde detine operatiuni. Programul este finanţat de Ford Motor Company Fund, ramura filantropică a companiei Ford, în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

ford1