Daum: „Românii sunt negativişti, dar eu am încredere în fotbalul de aici”

0
40

daumSelecţionerul crede că unitatea de grup poate fi decisivă pentru un succes împotriva Poloniei, în meciul de mâine seară

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Christoph Daum, are încredere în jucătorii pe care îi pregăteşte şi crede că meciul cu Polonia, programat mâine, de la 21.45, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, reprezintă o bună oportunitate pentru ei să îşi arate calităţile. „Cred că avem ocazia să ne dovedim calitatea în faţa unei naţionale valoroase. Cred în spiritul echipei şi în calitatea acestor jucători. Trebuie să fim optimişti deşi, o ştim cu toţii, polonezii au o valoare individuală foarte mare. Polonia are mulţi jucători valoroşi, au de unde să aleagă. Trebuie să ne creăm, în primul rând, şanse de gol, şi să ne mişcăm bine pe teren atunci când nu avem posesia balonului”, a afirmat Daum. Germanul are încredere că golgeterul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, poate fi blocat de jucătorii săi, dar i-ar fi convenit mai mult să nu fie pe teren starul oapeţilor. “L-am văzut pe Lewandowski. Din cauza faptului că se mişcă mult în teren, vor fi doi-trei jucători care îl vor marca de-a lungul partidei. Finalmente tot într-o situaţie de unu la unu se ajunge, atunci când va fi în careu. Nu trebuie să ne concentrăm doar pe el. Sunt mulţi jucători foarte buni şi tocmai de asta trebuie să fim inteligenţi şi să ne apărăm bine, să jucăm inteligent fără minge. Polonia are un lot extraordinar, cu cel puţin 20 de jucători de valoare. Are suficiente alternative. Dacă Lewandowski ar fi out aş fi fost mult mai fericit, dar au oricum jucători care pot intra oricând pe teren şi ne vor solicita tot ce avem mai bun ca să le facem faţă”, a mai spus Daum.

Selecţionerul s-a arătat surprins de atitudinea negativă a românilor, care pun mereu răul în faţă: „Este mereu surprinzător pentru mine că nu vedeţi latura pozitivă mai întâi. Nu ştiu pentru ce puneţi mereu în faţă ideile negative. Trebuie să ne gândim că suntem foarte puternici jucători şi suporteri laolaltă. Suporterii pot spune, echipa asta chiar joacă pentru mine, luptă pentru mine. În Germania, când urmează să avem un meci pe teren propriu spunem că trebuie să învingem, în Turcia la fel suporterii susţin echipa. În România se spune trebuie să fim foarte atenţi, fanii sunt foarte critici. Eu cred că trebuie să avem încredere în viitor. Eu am încredere în fotbalul din această ţară”.

Hoban: “Noi suntem favoriţi, fiindcă jucăm acasă

Internaţionalul român Ovidiu Hoban, de la formaţia Hapoel Be’er Sheva, crede că echipa naţională poate să învingă Polonia, considerând că tricolorii sunt favoriţi, deoarece joacă pe teren propriu. “Cred că putem câştiga această partidă, nu contează împotriva cui voi juca. Am discutat deja foarte multe despre echipa Poloniei, de asta suntem aici, am discutat şi cu selecţionerul despre acest meci. Dacă vom câştiga, îl vom căra şi noi pe domnul Daum în braţe, important este să nu pierdem acest meci cu Polonia. Curaj şi ambiţie avem, până la urmă contează rezultatul meciului. Important e să câştigăm, nu trebuie să facem spectacol. Cred că noi suntem favoriţi, fiindcă jucăm acasă. În momentul de faţă, mă simt foarte bine că sunt la echipa naţională. Aseară am avut alte activităţi care nu au avut legătură cu fotbalul, a fost o relaxare de grup, ne-a plăcut, ne place că suntem o familie. Fiecare antrenor are modul său de a pregăti o echipă, eu am luat ce e mai bun de la fiecare. Este o grupă interesantă, încercăm să fim concentraţi, să fructificăm ocaziile pe care le vom avea în acest meci. Cel mai important este să învăţăm din greşeli, pentru că în ultima vreme am făcut greşeli”, a adăugat Hoban.

Înaintea partidei de pe Arena Naţională, România se află pe locul 3 în grupa E a preliminariilor, cu cinci puncte, în timp ce Polonia ocupă poziţia a doua, cu şapte puncte după trei meciuri. Dintre cele 33 de meciuri disputate cu Polonia, inclusiv cele amicale, România a câştigat 14 şi a pierdut patru, iar 15 partide s-au încheiat la egalitate.