Spectacol al Teatrului „Colibri” premiat la Timișoara

0
267

Încă un titlu din repertoriul Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova este premiat la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, de la Timișoara. La această a III-a ediție, „Poveste despre Hansel și Gretel”, realizată de și cu actorii Geo Dinescu, Marin Fagu și Mugur Prisăcaru, a primit din partea juriului Premiul pentru Originalitate. Anul trecut, spectacolul „Furtuna”, în regia lui Cristian Pepino, cu care Teatrul „Colibri” a participat la festivalul timișorean, a obținut mai multe premii.

Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 7 octombrie 2018, fiind organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara, cu susținerea Consiliului Județean Timiș. Festivalul a reunit 16 trupe de teatru din 4 țări (România, Italia, Ungaria, Republica Moldova), cu spectacole în aer liber și premiere.

Spectacolul Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” „Poveste despre Hansel și Gretel” – care a mai participat la festivaluri în țară la Alba Iulia, Brașov, Arad, precum și la Dnipro, în Ucraina – a fost prezentat la Timișoara pe 3 octombrie 2018, pe scena Casei Tineretului. Puternică vizual datorită stilului steampunk, dar și atmosferei create de muzică și lumini, povestea este abordată din perspectiva relațiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste.

Din juriul care i-a acordat Premiul pentru Originalitate au făcut parte prof. univ. dr. Oana Leahu, decanul Facultății de Arte în limba română din Tg. Mureş – președinte, lect. univ. dr. Toma Hogea – actor, regizor artistic, Adela Moldovan – actor păpuşar, regizor artistic, Gabriela Mariş – teatrolog, editor al revistei „Timpul Cireşelor”, Clara Dărângă – scenograf.

La ediția din 2017 a Festivalului „Sub bagheta lui Merlin”, la care Teatrul „Colibri” a participat cu spectacolul „Furtuna”, în regia lui Cristian Pepino, juriul a acordat Premiul pentru Interpretare Colectivă în spectacolul „Furtuna” actorilor Oana Stancu, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru; Premiul de Excelență – actorului Marcel Iureș; Premiul pentru Management Cultural – Adrianei Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri”. Cu Premiul de Excelență a fost distins și regizorul Cristian Pepino pentru contribuția pe care a adus-o și o aduce încă în teatrul românesc de animație ca profesor, mentor și regizor.