Primăria Craiova amenajează esplanadele din cartiere

0
275

Primăria Craiova a început să amenajeze esplanadele din fața blocurilor. Primul care va intra în lucru este perimetrul din jurul a patru blocuri de pe Calea București. Toate amenajările se vor face cu bani de la bugetul local.

Este vorba de esplanada care se găsește în fața blocurilor N24, N25, T14 și T15 de pe Calea București, autoritățile pregătind acum caietul de sarcini pentru execuția acestei lucrări. În cerințe, se spune că zona se află într-o stare de degradare evidentă, ceea ce „crează o imagine negativă pentru principala poartă de intrare în municipiu”. De asemenea, mai spun autoritățile, starea actuală a zonei „pune probleme de siguranță pentru problemele care tranzitează zona”. Reprezentanții Primăriei Craiova propun să se refacă trotuarele din acea zonă și să fie corelate cu trama stradală existentă și cu necesitățile funcționale ale zonei. Tot prin acest proiect, va fi reabilitat iluminatul public: corpurile de iluminat, pe lângă faptul că vor fi unele moderne, vor trebui să se afle în armonie cu estetica imobilelor din jur.

Studiul de fezabilitate va fi întocmit de către un proiectant autorizat, în conformitate cu prevederile legale. Avizele necesare în obținerea certificatului urbanistic trebuie suportate tot de către investitor. Criteriul de selecție este prețul cel mai scăzut.