Medicii de familie se plâng că sistemul electronic CNAS nu funcţionează pentru a treia zi consecutiv

0
231

Medicii de familie anunţă, miercuri, că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), sistemul electronic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, nu funcţionează pentru a treia zi consecutiv.

“Componente ale Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate returneaza extrem de multe erori pentru a treia zi consecutiv. Sistemul a functionat cu dificultate si saptamana trecuta insa in aceste zile sunt perioade intregi in care este aparent blocant, retetele functioneaza doar in mod offline iar serviciile nu se valideaza”, anunţă Patronatul Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Medicii se întreabă retoric cine răspunde pentru “funcţionarea dezastruoasă a platformei şi pentru nemulţumirea pacienţilor şi personalului medical”?

Reprezentanţii medicilor de familie spun că erorile pot fi urmărite pe platforma independentă de monitorizare www.siui-monitor.ro.

Probleme cu sistemul electronic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au fost pe tot parcursul anului. (Sursa: Mediafax)