Concertul pentru doi corni și orchestră, de Haydn – vineri seara, la Filarmonică

0
105

O lucrare  rar cântată din creaţia lui Haydn – Concertul nr. 2 în Re major pentru doi corni și orchestră – va aduce pe scena Filarmonicii „Oltenia”, vineri, 12 octombrie, ora 19.00, doi reputaţi solişti: Mihai  Sârbu şi  Ioan  Gabriel  Luca.

Seara va fi prefaţată de o lucrare în primă audiție – „Melancolie” pentru orchestră de coarde a compozitorului român Constantin Arvinte – și se va încheia cu Serenada în Do major pentru orchestră de coarde, op. 48 de P.I. Ceaikovski, considerată o adevărată bijuterie muzicală. Concertul continuă stagiunea „Muzica uneşte!” (partea a II-a) și îl aduce la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia” pe maestrul Marius Hristescu, binecunoscut publicului pentru proiectul „Anotimpurile poeziei românești”, realizat în colaborare cu rapsodul  Tudor Gheorghe.  

Biletele pentru concert costă 30 lei (pentru elevi, studenţi, seniori 15 lei) și pot fi cumpărate de la Agenția Filarmonicii „Oltenia” (Calea Unirii nr. 16, tel. 0251.414.698), deschisă zilnic între orele 10.00-18.00.