La Dolj, anul şcolar începe cu schimbări manageriale

0
1184

Astăzi, la sediul Inspectatului Şcolar judeţean Dolj a avut loc o conferinţă de presă, vizând începerea noului an şcolar. Mai sunt trei zile până la debutul cursurilor, iar ISJ Dolj pare că “pluteşte” în incertitudine. Astfel, de ieri s-a schimbat o parte din echipa managerială, în locul prof. Alexandru Gîdăr venind prof. Ion Daniel, care, cu puţin timp  în urmă, a fost numit în funcţia de director al Colegiului Naţional “Carol I”, iar acum vine ca şef al învăţământului doljean. Pe postul de inspector – general adjunct a fost numită prof. Oana Zaharia, până în prezent inspector pentru Limba engleză.  Conferinţa de presă a fost susţinută tot de Alexandru Gîdăr, car i- a avut, în preajmă, pe Ion Daniel şi pe Claudiu Crăciunoiu, fost inspector – general adjunct, până astăzi. Situaţia învăţământului doljean este alarmantă, iar, în cadrul conferinţei de presă, Alexandru Gîdăr a lăsat să se înţeleagă cu schimbătile au avut substrat politic, noul “general”  venind cu declaraţii care sunt tot politicianiste.

Situaţie complicată la Bechet

În orașul Bechet din județul Dolj, din cauza incidenței cazurilor de COVID-19, rata ajungând, vineri, la 8.17, elevii vor începe cursurile în format online, a anunțat, la predarea mandatului, inspectorul Alexandru Gîdăr. În această localitate, doar grădinițele își deschid porțile, cunoscut fiind faptul că și la o rată mai mare de şase  cazuri la mia de locuitori, activitățile se desfășoară în unități.    „La Bechet începem cu stângul, din păcate. Am tot sperat ca rata să scadă, dar nu putem vorbi despre acest lucru. Este deja peste 8, motiv pentru care nu putem da “verde” pentru începerea școlii în format fizic. Preșcolarii vor face activități față în față, elevii vor începe cursuri online”, a explicat Gîdăr. Acesta a mai spus, în privința pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar, că, în urma inspecțiile efectuate, s-a constatat că „situația nu este una rea” și că „școlile sunt pregătite în cea mai mare parte”. Vor fi și unități care nu se vor deschide în prima zi a anului școlar pentru că au loc, în cazul acestora, ample lucrări de reabilitare. În această situație se găsesc: Liceul Filiași, Școala Gimnazială Segarcea sau Colegiul „Carol I” din Craiova. „Am fost nevoiți să găsim soluții în privința corpurilor de clădire, am mutat activitatea și elevii vor merge fizic la ore, dar în alte incinte”, a completat Gîdăr. Totodată, mai sunt instituții care nu au finalizat iginenizarea, dar au dat asigurări că până luni va fi totul gata. Acolo unde se fac reparații, sunt și școli care nu le-au finalizat și nici nu o vor face până luni. Așadar, vor fi situații când elevii se vor întoarce printre schele, muncitori și vopseluri”, a mai spus Alexandru Gîdăr.

“Am vrut o echipă a mea”

Vrând – nevrând, Alexandru Gîdăr a trebuit să răspundă şi întrebărilor jurnaliştilor. Astfel, acesta a recunoscut , printre rânduri, că schimbările la nivelul ISJ Dolj au  avut “iz” politic. ” Am venit cu tot dragul în funcţia de conducere şi le multumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Situaţia, în  acest moment, ne este rea. Cred că avem undeva la 60% din cadre didactice vaccinate contra COVID – 19, iar personalul auxiliar ar fi la 58%. Din ceea ce avem până acum, sunt aproappe 650 de elevi vaccinaţi. Sunt la final de mandat şi doresc, încă o dată, să le mulţumesc colegilor care m-au ajutat, iar proiectele europene, prin sprijinul doamnei Ani Drăghici, stau foarte bine. Am venit să fac o echipă a mea, la ISJ  Dolj, dar din exterior a venit a altora. Îmi asum ceea ce am semnat, dar nu am fost lăsat, cred eu , să duc mai departe proiectul, mai ales cu ceea ce a fost şi este la Filiaşi. Acolo, cred că au fost şi alte interese. Oricum şcoala trebuie să meargă mai departe, deoarece aici vorbim şi de o educaţie socială. Mai departe trebuie să vorbească prof. Ion Daniel, cel care mă va înlocui în funcţie  ”

Noul inspector – general încurajează partriciparea la concursul pentru directori

Noul inspector – general, Ion Daniel, numit în urmă cu cîteva luni, director al Colegiului Naţional “Carol I”, după ce , anterior, a deţinut aceeaşi funcţie la Liceul Tehnologic “Ştefan Odobleja”, ex Colegiul cu acelaşi nume, a declarat: “Nimeni nu este de neînlocuit. Vom încerca să fim mediatori în toate disputele care pot apărea. Îmi propun să fim cu toţii serioşi, iar colegii mei să aibă încredere. Îi încurajez pe toţi cei care vor să devină directori, să-şi deăună dosarele de participare la concurs, fiindcă numai aşa putem deveni puternici. Este apelul meu, la început de mandat”, a spus Ion Daniel.