Handbalistele Craiovei joacă după mult timp cu fanii alături

0
457

Mai mult de un an şi jumătate a trecut de când echipa feminină de handbal a Craiovei a jucat în faţa propriilor suporteri. Sâmbătă, de la ora 19, este programată revederea handbalistelor cu fanii, cu prilejul partidei din etapa a doua a Ligii Florilor MOL, contra formaţiei Dacia Mioveni 2012. SCM Craiova a început campionatul cu o remiză, 29-29, în deplasare, cu una dintre pretendentele la titlu, SCM Rm. Vâlcea.

Antrenorul Bogdan Burcea a prefaţat astfel duelul din Sala Polivalentă: „Felicit fetele pentru punctul de la Vâlcea, au luptat până în ultima secundă. Pasul următor este meciul cu Mioveni şi aş vrea în primul rând să invit suporterii să ne susţină, pentru că nu va fi în niciun caz un meci uşor. Mă bucur că am stârnit atâta interes, încât a fost delegat unul din primele cupluri de arbitri din România la acest meci, între două echipe care anul trecut erau la retrogradare. Pe lângă antrenorul Gheorghe Covaciu, care este unul dintre cei mai experimentaţi din liga naţională, echipa din Mioveni are jucătoare cu ştate vechi în Româniac, cu performanţe. Este un meci important, fiind primul pe teren propriu în acest sezon, şi eu consider că va fi un meci foarte greu pentru noi, un meci al ambiţiilor. Ne-am întâlnit şi la baraj, unde am învins, dar Mioveni s-a întărit între timp. Trebuie să respectăm adversarul şi sportivele noastre să fie capacitate la maxim pentru acest joc, trebuie să aibă emoţii constructive şi pozitive pentru revederea cu suporterii. Eu cred în echipă, dar trebuie să mai parcurgem câteva etape pentru a îmbunătăţi substanţial calitatea jocului, atât ofensiv, cât şi defensiv. Avem un moral foarte bun, dar nu trebuie să plutim!  Încă ne certăm la antrenamente pe foarte multe probleme tehnico-tactice, pentru că vrem mai mult. Avem experienţă şi valoare în lot, însă acest campionat este unul foarte puternic şi avem nevoie de constanţă. Ajungând cu apa la gură anul trecut şi nu mai vrem să se mai întâmple acest lucru”.

Portarul Bianca Curmenţ a spus: „Va fi o partidă foarte grea, contra unei echipe cu experienţă şi care nu se lasă dată la o parte uşor. Dacă vom juca la fel de bine ca la Vâlcea, rezultatul va fi cel pe care ni-l dorim. Ne-a lipsit sprijinul suporterilor în ultimul an şi jumătate şi sper să ne bucurăm împreună de handbal”.

Una dintre noile venite la SCM Craiova, Roxana Oana Cârstea, a declarat: „Meciul cu Vâlcea a fost unul foarte greu, dar am reușit un rezultat pozitiv și sper să o ținem pe aceiași linie. Referitor la venirea mea, mi-am dorit foarte mult să ajung aici și mă bucur că s-a întâmplat. Nu am stat deloc pe gânduri, mai ales că sunt născută aici în Craiova. Această echipă este una cu tradiție care și-a lăsat amprenta în handbalul românesc și european. Cred că oricine și-ar fi dorit să vină aici. Nu cred că trebuie să gândim că există meciuri accesibile pentru că totul se joacă pe teren. Noi, însă, trebuie să ne prezentăm cât mai bine, să fim cât mai precise în atac, cât mai precise în apărare și nu trebuie nici un meci ca fiind dinainte câștigat.”

”.