20 septembrie 2020 este ultima zi în care mai putem alerga la Semimaratonul Craiovei ediția a III-a!

0
302

În acest an ediție virtuală ROGVAIV(A) are cursele identificate în culorile curcubeului.

ALERGĂM SEPARAT, DAR ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE!

Banii strânși din taxele de înscriere vor fi folosiți pentru sprijinirea Fondului Local de Investiții COVID 19.

Acest Fond a susținut din donații cu suma de 125.967 lei – 5 spitale, 5 clinici și 4 instutuții publice din Craiova și județul Dolj și 250 de elevi din mediul rural în perioada stării de urgență și a stării de alertă în România.

Din taxele de înscriere la Semimaratonul Craiovei se vor face investiții prin Fondul Local de Investiții pentru SĂNĂTATE ÎN EDUCAȚIE pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19. Astfel vor fi achiziționați dezinfectanți, săpun, articole pentru curățenie, dispensere de hârtie igienică și prosoape de hârtie și consumabilele aferente pentru școlile din orașul Craiova, pentru ca elevii să revină la școală în condiții de siguranță pentru sănătate!

CURSE ȘI PREMII

În acest an avem 4 tipuri de curse competititve, cronometrate și 4 tipuri de curse necronometrate.

PentruCURSELE CRONOMETRATEalergătoriiestenevoiesădescarceaplicația STRAVA:

Rezultatele vor fi preluate automat din aplicația STRAVA.

Cursele cronometrate pot fi parcurse de mai multe ori de către fiecare participant până pe 20 septembrie 2020, urmând să fie luat în calcul cel mai bun record personal!

Ocupanții podiumului vor pune la dispoziția Organizatorului, la adresa de email semimaraton@arti.ro link-urile pentru alergarea respectivă, pentru conformitate!

Vor fi premiate primele trei cele mai bune rezultate la fiecare dintre cursele cronometrate!

Pentru CURSELE NECRONOMETRATEdoveada parcurgerii curselor se faceprin postarea de fotografii și filmulețe pe pagina de facebook, utilizând hashtag-ul#HaiCuImplicarea.

 • Cursa Albastră – destinată copiilor (1 an – 14 ani) – nu este condiționată de un traseu prestabilit(bebelușii1-2 ani: 50 m mers de-a bușilea, copii2-3 ani: 200 m, copii 4-5 ani: 300 m, copii 6-7 ani: 500 m, copii 8-9 ani: 600 m, copii 10-11 ani: 800 m, copii 12-14 ani: 1 km).
 • Cursa Indigo – cursa destinată persoanelor aflate în fotolii rulante – nu este condiționată de un traseu prestabilit. Va fi trimisă dovada parcurgerii cursei din orice locațieconform distanței de 1km.
 • Cursa Violet – Canicross – nu este condiționată de un traseu prestabilit

Animalele însoțite de stăpânii lor parcurg cursa în orice locație pe distanța de 1 km.

 • Cursa Albă cursa personalului medical– este condiționată de traseul prestabilit de 3,5 km de la cursele cronometrate dinParcul “Nicolae Romanescu”. Cursa este destinată exclusiv personalului medical.

 Vor fi premiați toți participanții la Cursa Albastră și Cursa Indigoși trei participanți prin tragere la sorți laCursa Violet și Cursa Albă.

 Premierea va avea loc pe data de 27 septembrie 2020!

 TAXE

Taxele de participarese mențin la niveluledițieianterioare, astfel:

80 lei pentru înscrierea la Cursa Roșie, Orange,Galbenă, Verde și Albă

30 lei vor plăti copiii peste 14 ani și studenții

10 lei pentru înscrierea la Cursa Albastră, Indigo și Violet

ÎNSCRIEREA

Înscrierilese facpeplatforma:https://www.semimaratonulcraiovei.ro/ la secțiuneaÎnscrierișivor fi confirmate de plata on-line.

CUM FUNCȚIONEAZĂ EVENIMENTUL:

 • Pasul 1: Alergătorii vor completa formularul de înscriere online de pe site-ul semimaratonului – semimaratonulcraiovei.ro;
 • Pasul 2: Pentru cursele cronometrate alergătorii vor folosi aplicația Strava. Aceasta poate fi accesată  gratuit la https://www.strava.com/ sau descărcată din Google Play sau App Store. Trebuie să vă creați un cont!
 • Pasul 3: Achitați taxa de participare
 • Pasul 4: În aplicația Strava solicitați accesul în Clubul Semimaratonul Craiovei 2020aici:   https://www.strava.com/clubs/smcr2020
 • Pasul 5: Alergați (de câte ori și când doriți în perioada de desfășurare a concursului 20 iulie -20 septembrie) segmentul aferent cursei alese .

ATENȚIE: segmentul aferent cursei alese trebuie străbătut în totalitate și în direcția precizată pentru a fi contorizat.

Locația: Parcul Nicolae Romanescu.

Plecarea: de la intrarea Monumentul Hipic (centrul de închiriere biciclete). Alergarea se face pe aleea principală pe lângă pista de biciclete, direcția de deplasare de la plecare este către Restaurant Planter’s – Grădina Zoologică – Castelul Fermecat până la fântâna Valea Fetii cu întoarcere pe lângă Hipodrom – intrare Stadion Extensiv – pe lângă Velodrom, înapoi până la Monumentul Hipic.

 • Pasul 6:  Rezultatele vor fi adăugate automat în Clasamentul generat de aplicația Strava.
 • Pasul 7: Datele vor fi preluate pe site-ul nostru oficial semimaratonulcraiovei.ro și actualizate în vederea premierii.

 

ALTE MODALITĂȚI DE IMPLICARE ȘI SUSȚINERE

Cei care vorsăsusținăcauzaSemimaratonuluiCraiovei 2020 – Fondul Local de Investiții COVID 19 maiau la dispozițieșialtemodalități de implicare:

PARTENERI MEDIA

Susțin Evenimentul:Kiss Fm, ZTV, CuvântulLibertății, Radio România Oltenia Craiova, TVR Craiova,Indiscret în Oltenia, Radio Crazy, SăptămânaînOltenia,CronicaOlteniei, Reporter 24h.

PRODUCĂTOR

SightRunning.ro

SPONSORI

S-au alăturatEvenimentuluiSmimartonulCraiovei 2020 șisusținmișcareașifaptelebuneîncalitate de Sponsori (Prieteni):Focus Fitness & Beauty, Centrul deechitație R&R ,SupermarketulAnimalelor by Doctor Z si Librarie.net.

 

Amănunteactualizatepepagina web șipagina de facebookaevenimentului:

https://www.semimaratonulcraiovei.ro/

https://www.facebook.com/SemimaratonulCraiovei/

 

Echipa ARTI

Coordonator

Cristina Alexandra CATANĂ BUCĂ