A refuzat o mită de 900 de lire sterline

0
421

politist 1Doi craioveni, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 32, respectiv 49 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, joi noaptea, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de cumpărare de influenţă. Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce ofereau 900 de lire sterline unui poliţist de la Secţia 3 Craiova pentru a interveni pe lângă ofiţerul de caz care îl cerceta pe bărbatul de 49 de ani într-un dosar de viol, în vederea schimbării declaraţiilor din dosar. Cei doi craioveni au fost prezentaţi, aseară, Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar poliţistul care a refuzat şpaga şi şi-a anunţat superiorii a fost felicitat, ieri, de comandantul IPJ Dolj. Este al doilea agent de la Secţia 3 Poliţie Craiova care refuză mita în ultimele două săptămâni.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat joi, 8 septembrie a.c., prinderea în flagrant a două persoane, Daniela Cimpoeru, de 32 de ani şi Viorel Guluş, de 49 de ani, în timp ce ofereau suma de 900 lire sterline unui agent de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, pentru a interveni pe lângă un coleg de-al său să schimbe declaraţiile într-un dosar penal în care Viorel Guluş este cercetat pentru infracţiunea de viol.

Mai exact, în noaptea de 3 spre 4 septembrie Viorel Guluş, împreună cu alte 2 persoane (fiul său, în vârstă de 16 ani şi un alt tânăr, de 25 de ani) au întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 14 ani, din Craiova, care a formulat plângere penală împotriva celor trei, pe numele cărora s-a deschis dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. În acest context, joi, 8 septembrie a.c., agentul principal Sîrbu Marian Alin, din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova a fost contactat telefonic, în repetate rânduri, de Daniela Cimpoeru, de 32 de ani, din Craiova, care i-a solicitat sprijin pentru schimbarea declaraţiei lui Viorel Guluş, de 49 de ani, din municipiu, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. În timpul convorbirilor telefonice craioveanca i-a propus poliţistului să îi ofere o sumă de bani în schimbul ajutorului, care ar fi constat în ruperea declaraţiilor aflate deja la dosarul de viol şi înlocuirea cu altele, astfel încăt să scape de răspunderea penală. Agentul de poliţie însă şi-a informat şeful nemijlocit şi ulterior comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj cu privire la această situaţie, totodată fiind informaţi şi ofiţerii specialişti ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. „În aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, la sediul Secţiei 3 Poliţie s-au prezentat cei doi craioveni care i-au oferit poliţistului 900 lire sterline pentru a interveni la ofiţerul de caz în vederea schimbării declaraţiilor date de bărbatul de 49 de ani, moment în care a intervenit echipa ofiţerilor D.G.A împreună cu procurorul de caz, realizându-se prinderea în flagrant”, a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,cumpărare de influenţă”, iar în baza probatoriului administrat procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi şi reţinerea acestora pentru 24 de ore. Cei doi inculpaţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, iar aseară au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.pagina unu

Ieri, comandantul IPJ Dolj, comisar şef de poliţie Constantin Nicolescu, l-a felicitat pe poliţist şi i-a înmânat o Diplomă pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor în slujba cetăţenilor. Este al doilea poliţist de la Secţia 3 Poliţie Craiova care refuză şpagă în ultimele două săptămâni.

Agentul principal de poliţie Sîrbu Marian Alin îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova la Compartimentul de Siguranţă Publică. Acesta a absolvit Școala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina în anul 2007, fiind repartizat să îşi desfăşoare activitatea la IPJ Mehedinţi, la un post de poliţie. Ulterior, în anul 2008, acesta a fost transferat la IPJ Dolj – Secţia 3 Poliţie, de-a lungul carierei a fost remarcat de superiori pentru rezultatele bune obţinute, fiind recompensat de Comanda Inspectoratului cu o majorare salarială de 50% din salariul de bază.