Arest prelungit pentru cei 12 traficanți de etnobotanice craioveni

0
99

Magistraţii Curții de Apel Craiova au respins, ieri după-amiază, contestațiile formulate de cei 12 craioveni arestați în luna iulie, sub acuzația de trafic de droguri, cărora Tribunalul Dolj le-a prelungit arestarea. Este vorba despre membrii grupării lui „Sevastică” ridicați în urma celor 21 de descinderi ale poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni de pe 9 iulie a.c..

Judecătorii Curții de Apel Craiova au menținut, ieri, hotărârea Tribunalului Dolj prin care s-a prelungit arestarea preventivă a celor 12 craioveni ajunși după gratii în luna iulie, pentru trafic de droguri de risc și efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive: „Respinge contestaţiile formulate de contestatori împotriva încheierii Tribunalului Dolj nr. 146/2014 ca nefondate. în temeiul art. 275 alin 2 Cpp obligă fiecare contestator la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din data de 09.09.2014”, se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel Craiova. Este vorba despre Alexandru Niţă, Cristian Iasilcovschi, Marius Cătălin Nelepcu, Marin Ilie, Dorel Cătălin Dobre, Vipale Dumitru zis „Sevastică”, Gruia Dumitru zis „Marinică” (ambii ridicaţi de la locuinţa de pe strada „Câmpia Izlaz”, nr. 11), Paul Daniel Ionete, Alexandru Daniel Nicolae, Daniel Floarea, Marius Daniel Ianev şi Coleta Văduva.

Reamintim că, pe 9 iulie a.c., ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT –  Serviciul Teritorial  Craiova, sprijiniţi de „mascaţi” de la IPJ Dolj, IJJ Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au descins la 21 de locuințe din Craiova și județ, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei rețele de traficanți și distribuitori de droguri de risc și etnobotanice. Au fost ridicate și duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova 20 de persoane, la finalul audierilor procurorii dispunând reţinerea pentru 24 de ore a celor 12 persoane aflate și acum în arestul IPJ Dolj. Odată cu suspecţii, oamenii legii au găsit şi ridicat în urma descinderilor zeci de telefoane mobile, autoturismul BMW S7 al lui Vipale Dumitru, sute de pliculeţe de etnobotanice şi canabis, dar şi diverse sume de bani (lei şi valută). Potrivit comunicatului DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova dat publicității la momentul respectiv, „începând cu anul 2014, suspecţii constituiţi într-un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat atât de pe raza municipiului Slatina, cât şi din străinătate, diferite cantităţi de droguri de risc precum şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza municipiului Craiova. În cauză au fost identificate circa 150 de persoane care consumau astfel de substanţe”.