Ştiinţa a ajuns la Baku, pentru meciul cu Sabail

0
393

Universitatea Craiova joacă joi, de la ora 19, ora României, la Baku, împotriva lui FC Sabail, în primul tur preliminar al Europa League, manşa întâi. Delegaţia olteană a decolat din Bănie cu o cursă charter şi a ajuns miercuri la prânz la Baku, unde s-a cazat la hotelul Hilton. Din lot lipseşte Alex Cicâldău, care mai are nevoie de o perioadă pentru a reintra în ritm, după ce a fost la Euro U21, dar şi Mihăilă, Briceag şi Baicu, accidentaţi. Joi seara are loc antrenamentul oficial, pe arena „Bayil”, una de 5.000 de locuri, cu gazon artificial.

Delegaţia olteană cuprinde şi mai multe legende ale Ştiinţei, „maximii” Sorin Cârţu, Silviu Lung, Nicolae Ungureanu, Gheorghiţă Geolgău, Costică Donose, precum şi pe Emil Săndoi sau Gică Craioveanu. „Grande” este, ca de obicei, optimist, în privinţa meciului cu azerii, dar spune că mai interesat este de campionat. „Sunt mort de obosit după venirea din Spania, dar am venit în Azerbaidjan cu speranţe, cu iluzii, sper să dăm bine în ele, sunt optimist. Nu am mai câştigat un meci în cupele europene din 93, de când i-am bătut pe feroezi (4-0 şi 3-0 cu Havnar Boltfelag), ţin minte primul gol al meu din tur, când am luat-o de la centru, am trecut de toţi şi au făcut penalty, iar „Balauru” Gane a dat două în retur. Alte timpuri. Sperăm să venim cu victorie de la Baku, echipa s-a pregătit foarte bine. Toată lumea mi-a spus că în amicale s-a jucat slab, dar pe mine nu mă interesează amicalele. Eu zic că suntem favoriţi, dar nu-mi place asta, trebuie să arătăm pe teren că suntem favoriţi. Mă tem de suprafaţa artificială, e incomodă, depinde dacă e de nouă generaţie, e foarte mult cauciuc sub iarbă, iar dacă intri în jocul lor, plăteşti. Essien are experienţă, a însemnat ceva în fotbalul mondial şi nu e aşa de urât ca Jerry Gane (râde). Avem şanse de a intra în grupe, dar pe mine mă interesează campionatul, că nu putem câştiga Europa League”.

Cornel Papură se teme de suprafaţa artificială pe care se joacă partida: „Trebuie să facem un joc bun şi un rezultat bun, să ne acomodăm cât mai repede cu suprafaţa de joc”.