Craiovean arestat după ce a fost prins băut la volan şi cu permisul anulat

0
174

Un tânăr de 26 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă, în baza mandatului emis pe numele său de Judecătoria Craiova, după ce a fost prins băut la volan şi cu permisul anulat.

catuseConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, vineri dimineaţă, la ora 3.45, lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova l-au depistat pe Alin Ionuţ Traşcă, de 26 de ani, din Craiova în timp ce conducea, pe Calea Bucureşti, în apropiere de intersecţia cu strada Sărarilor un autoturism BMW, deşi avea permisul de conducere anulat. Tânărul mirosea şi a alcool, astfel că a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în urma analizării dosarului împreună cu procurorul de caz, în cursul zilei de vineri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de craioveanul de 26 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu permis anulat şi refuz recoltare probe biologice. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, iar sâmbătă, 8 iulie a.c., a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile:

 „Admite propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului TRAŞCĂ IONUŢ ALIN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.07.2017 până la data de 06.08.2017. Respinge cererea formulată de inculpat, prin avocat, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 08 iulie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.