Percheziții în Dolj și în alte șase județe, la contrabandiști de țigări

0
291

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – D.P.C.M.I.I.T., Gărzii de Coastă, inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timișoara, Giurgiu şi Iaşi, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, efectuează, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, percheziții în şaptesprezece locaţii din județele Mehedinţi, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galaţi, Constanţa și Ialomița, la mai multe persoane care desfăşurau activităţi ilegale în sfera contrabandei cu ţigări.

În perioada februarie – iunie 2020, oamenii legii menționați au fost delegaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi pentru investigarea mai multor persoane care făceau contrabandă cu ţigări. Pe timpul monitorizării s-a constatat că acestea introduceau ilegal ţigări în România, din Serbia, transportate pe diferite ambarcaţiuni (barje şi împingătoare) care tranzitau Dunărea.

Astăzi, în baza unor mandate emise de judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Călăraşi, se efectuează percheziții în județele menționate. Au fost descoperite diferite cantităţi de ţigări şi motorină, dar şi sume de bani provenite din contrabanda cu ţigări. De asemenea, vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere, emise de unitatea de Parchet pe numele persoanelor implicate.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.