Din opt, s-au găsit doar patru: S.O.S. salvamari pentru Water Park!

0
348

Primăria Craiova scoate, din nou, la concurs posturile de salvamari şi profesor de înot pentru Water Park-ul din Parcul Tineretului. Este a patra încercare de a se completa grupul de opt salvatori, plus un profesor de înot pe care municipalitatea se bazează atunci când va fi deschis accesul la bazinele şi piscinele din complexul de distracţii. Ultimul termen anunţat a fost chiar sfârşitul acestei luni. 

parc 1Telenovela salvamarilor care vor supraveghea Water Park-ul, despre care se spune că este pe final, continuă. S-a împlinit un an de când autoritatea locală încearcă să găsească personal calificat pentru piscinele şi bazinele care se găsesc în incinta complexului de distracţii. Tot în luna iunie, dar anul trecut, municipalitatea a scos la concurs opt posturi de salvamari şi unul de profesor de înot. Toate bune şi frumoase, numai că la expirarea datei de depunere a dosarelor se înscrisese doar un singur candidat.

Primul concurs a fost organizat anul trecut

Radu Ilie Smarandache a fost primul care a ajuns în faţa comisiei de concurs a Primăriei Craiova şi a fost declarat admis după ce a fost trecut printr-o probă scrisă şi un interviu. A fost notat cu 70,67 de puncte şi bifat în organigrama Direcţiei Bazei Sportive şi de Agrement, înfiinţată special pentru gestionarea Water Park-ului. Mai rămăseseră şapte posturi de salvamar şi cea de profesor de înot, toate libere, aşa că municipalitatea craioveană s-a decis să mai facă încă o încercare. Astfel, o lună mai târziu, pe 27 iulie 2016, s-a anunţat din nou concurs.

În 2017 s-a mai angajat un salvamar

parc 2De această dată, demersul a avut mai mult noroc. Pentru cele şapte posturi s-au prezentat doi salvamari. Mircea Oţet şi Mircea-Gabriel Mândraş au parcurs şi ei aceeaşi procedură de concurs, cu testare scrisă şi apoi interviu cu membrii comisiei. Ambii au fost declaraţi, în cele din urmă, admişi. În aflăm în anul 2017 şi municipalitatea anunţă că Water Park-ul este foarte aproape de finalizare, motiv pentru care concursul pentru găsirea restului de salvamari trebuie reluat. Procedura de concurs este lansată la sfârşitul lunii mai 2017. Pe 7 aprilie ajunge în faţa comisiei tot o singură persoană, Fănel Bobolin, care este şi el admis.

Salvamarii, perle rare

parcAcum, după un an de căutări, ne aflăm în situaţia în care s-au găsit jumătate din echipajul de salvamari şi nici un profesor de înot. Prin urmare, municipalitatea organizează alt concurs. Al patrulea. Procedura a fost lansată deja, iar persoanele interesate pentru a ocupa cele patru posturi vacante de salvamari erau aşteptate să-şi depună dosarele până ieri, la sfârşitul programului instituţiei. Fiind vorba de posturi similare, cerinţele sunt aceleaşi. în principal i se solicită candidatului să deţină certificat de calificare în meseria de salvamar, respectiv profesor de înot. În plus, ambii trebuie să îndeplinească o condiţie specifică, anume să aibă o vechime de minim un an în această activitate.