Razie de amploare în Craiova

0
281

În această minivacanţă de Rusalii, poliţiştii craioveni au organizat mai multe acţiuni atât ziua, cât şi noapte, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, dar şi a faptelor comise cu violenţă. Oamenii legii au verificat barurile şi discotecile, dar şi pe tinerii care plecau la volan din astfel de locuri, între cei care s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice fiind şi o craioveancă de 27 de ani.

Peste 100 de poliţişti au participat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o razie de amploare în municipiul Craiova, acţionându-se pe linia prevenirii faptelor comise cu violenţă şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Poliţiştii de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, mascaţi ai Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic, împreună cu jandarmi din cadrul GJMb Craiova şi IJJ Dolj, dar şi cu sprijinul agenţilor din cadrul Poliţiei Locale Craiova au acţionat pe principalele artere de circulaţie din municipiu şi în zona localurilor de alimentaţie publică, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, totodată urmărindu-se şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Au fost instituite nu mai puţin de 23 de filtre rutiere în care poliţiştii au acţionat, fiind controlate peste 1.100 autovehicule. De asemenea, au fost efectuate controale şi verificări în 43 baruri şi discoteci, astfel, aproximativ 1.500 de persoane au legitimate, dintre care 137 au fost controlate sumar de arme albe. Poliţiştii au întocmit 6 dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, unul pentru conducere cu permis suspendat şi un dosar pentru conducere cu permis necorespunzător.

„De asemenea, au fost aplicate 302 sancţiuni contravenţionale, a cărora valoare depăşeşte 47.000 lei, şi au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere, 9 dintre acestea pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 13 certificate de înmatriculare au fost retrase”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Potrivit poliţiştilor, toţi cei depistaţi băuţi la volan, în Craiova, erau tineri: este vorba despre Marian Fota, de 26 de ani, din comuna Cetate, prins la volanul unui Peugeot, pe strada „Fraţii Goleşti”, din municipiu, cu o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, astfel că i s-a întocmit dosar penal. Pe strada „Gheorghe Chiţu”, Mihai Enache, de 25 de ani, din Craiova a fost depistat de poliţişti cu o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi acţiune, Cezara Petroşanu, de 27 de ani, din Craiova a fost, de asemenea, depistată conducând un autoturism Opel, pe strada „Fraţii Goleşti”, având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Pe numele celor trei tineri, poliţiştii au întocmit dosare penale în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a mai precizat agent principal Amelia Căprărin.