Baschetbaliştii Craiovei au încheiat campionatul pe locul 6

0
531

Echipa de baschet a Craiovei a pierdut cu 2-0 la general seria pentru locul 5 cu CSO Voluntari şi astfel formaţia antrenată de Vitaly Stepanovski a încheiat campionatul pe poziţia a şasea. În ultimul meci al stagiunii, SCMU Craiova a cedat în Sala Polivalentă în faţa ilfovenilor, scor 76-61. Au evoluat pentru echipa din Bănie: Palmi 23 de puncte, Edwards 17, Nikolic 10, Mijovic 8, Hpokins 2, Blaj Voinescu 1, Ţîbîrnă, Parks, Coconea.

Ţinând cont de prestaţiile din acest sezon, pe toate cele trei fronturi, campionat, Cupa României şi FIBA Europe Cup, precum şi valoarea incontestabilă a antrenorului ucrainean Vitaly Stepanovski, echipa din Bănie, aflată la cel mai bun an din istoria sa, ar fi putut termina Liga Naţională în Top 4. Pe de altă parte, având în vedere bugetul, care nu este de Top 8 în LNMB, dar şi accidentarea în iarnă a coordonatorului Giordan Watson, clasarea finală poate fi catalogată drept o performanţă. Craiova a pierdut acasă cu Voluntari atât în ultima etapă din Top 10, fapt care i-a scos în faţă în play-off un adversar imposibil, U Cluj, dar şi în seria pentru locurile 5-6, deşi craiovenii câştigaseră ambele dispute cu ilfovenii în FIBA Europe Cup, dar cu Watson pe teren. Remarcabile rămân: parcursul din cupele europene, la prima participare din istorie, calificarea în semifinalele Cupei României, precum şi acest loc 6 la finalul campionatului, în condiţiile precizate mai sus. Participarea în play-off a fost meritorie, craiovenii jucând de la egal la egal toate cele trei meciuri cu campioana, U Cluj, chiar dacă le-a pierdut, apoi şi-au adjudecat seria cu Piteştiul, care le-a asigurat craiovenilor locul 6.

Concluziile au fost trase de antrenorul Vitaly Stepanovski: „În primul rând, felicitări management-ului și fanilor pentru acest sezon istoric pentru Craiova. Am jucat în FIBA Europe Cup și ne-am calificat în Top 16. De asemenea, am jucat în semifinala Cupei României și am terminat pe locul 6 în Liga Națională. Cred că nu a fost rău. Eu încerc să împușc două păsări cu același glonț și am încercat să dezvolt jucătorii autohtoni. Cred că nu a fost un sezon deloc rău pentru Blaj-Voinescu, a jucat multe minute și a ajutat echipa cu adevărat. Cu o atitudine bună cred că va deveni din ce în ce mai bun. Acum merităm puțină odihnă și apoi ne pregătim pentru următorul sezon. Așa cum am spus mereu, ne dorim să dăm maximul la fiecare antrenament și în fiecare meci. Dacă ai presiune pe tine înseamnă că faci ceea ce trebuie. Doar echipele mici nu au presiune”.