Ajutoare pentru doljenii afectați de inundații

0
213

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, împreună cu cei ai Prefecturii Dolj, Administraţiei Bazinale de Apă Jiu și voluntari ai Crucii Roșii continuă să vină în sprijinul doljenilor afectați de inundații. Astfel, în cursul zilei de joi, pompierii au transportat în comunele Carpen și Grecești 495 de pui vii pe care Prefectura Dolj i-a procurat pentru localnicii cărora apa le-a luat totul.

Inundaţiile care s-au abătut asupra judeţului Dolj la începutul acestei luni au afectat zeci de gospodării din mai multe localități din Dolj dar și din Craiova. Cei mai afectați au fost localnicii din comunele Carpen – în special satul Cleanov – și Grecești, unde pompierii și autoritățile au acționat zile întregi pentru supraînălțarea digurilor cu saci cu nisip, scoaterea apei din locuințele și gospodăriile oamenilor, decolmatarea fântânilor și chiar salvarea vieților acestora – cum a fost cazul unei bătrâne din satul Cleanov care a fost preluată din casă cu barca de un echipaj al ISU Dolj, întrucât nu mai era nici o cale de acces la locuința acesteia.

Cadrele ISU Dolj s-a implicat și în acțiuni umanitare, 1.200 litri de apă potabilă fiind transportată în cele două localități doljene, dar și alte ajutoare strânse de voluntarii de la Crucea Roșie Dolj. Mai mult, în cursul zilei de joi, 495 de pui vii de la ferma Agricolă Raggi au fost transportați de pompieri împreună cu reprezentanții Cancelariei Prefectului de Dolj în comunele Grecești și Carpen, fiind distribuiți localnicilor cărora apa le-a măturat totul în gospodării.

Două angajate ale ISU Dolj – premiate la atletism

Pe lângă aceste activități, cadrele ISU Dolj au găsit puterea de a reprezenta cu succes instituția și la “Campionatul de atletism şi cros – Cupa Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România”, competiţie organizată la Râmnicu Vâlcea de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Două fete – plutonierul Corina Cucu şi sublocotenentul Alina Ungureanu – angajate ale ISU Dolj, aflate la prima participare la un astfel de concurs și pregătite de căpitanul Bogdan Răducan, s-au clasat pe podium. Corina Cucu a participat la competiţiile organizate la categoria de vârstă peste 30 de ani, obţinând locul al II-lea la săritura în lungime şi locul al III-lea la proba de viteză 60 de metri Alina Ungureanu a concurat la categoria de vârstă sub 30 de ani şi s-a clasat pe locul al II-lea la săritura în lungime şi pe locul al II-lea la proba de 800 de metri.