Reținut după ce a fost prins cu 6.000 pachete de țigări de contrabandă

0
72

Un craiovean de 24 de ani a fost reținut pe 24 de ore de polițiști, după ce, în noaptea de joi spre vineri, a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, la intrarea în țară, cu 6.000 pachete de ţigări netimbrate ascunse sub saci de ceapă. Aseară tânărul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală aflată în lucru la nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj şi beneficiind de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi de colaborarea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat, în noaptea de joi spre vineri, a fost oprit în Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Calafat, pe sensul de intrare în țară, un autovehicul marca Iveco la volanul căruia se afla Loredan Șerban, de 24 de ani, din Craiova.

La controlul făcut în autovehicul poliţiştii au găsit, în mai multe cutii de carton ascunse sub saci cu ceapă, nu mai puțin de 6.000 pachete de țigări netimbrate. Ţigările au fost confiscate și predate Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Craiova care a stabilit că valoarea de piață a acestora era de 100.000 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate legumele, precum și autovehiculul folosit pentru transportul țigărilor din Bulgaria spre România. Tânărul a fost introdus în arestul IPJ Dolj.

“În baza probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Dolj, pe bază de ordonanță de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.