“U” Craiova a ratat alt derby cu FCSB

0
256

FCSB – Universitatea Craiova 2-0

Au marcat: Momcilovic 5, Fl. Tănase 50 – pen.

Arena Naţională, spectatori: 25.000.

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, B. Planic, M. Bălașa, M. Momcilovic – L. Filip, O. Popescu – D. Man, C. Budescu (’46, Teixeira), Cr. Tănase (’18, Fl. Tănase) – D. Alibec (’75, E. Gnohere). Antrenor: Nicolae Dică.

„U“ Craiova: M. Mitrovic – R. Popa, R. Kelic (’58, Băluță), T. Ferreira – I. Martic (’4, R. Dimitrov), A. Santos (’67, Mateiu), H. Zlatinski, N. Bancu – Cr. Bărbuț, Gustavo, A. Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Florin Ovidiu Mazilu.

Universitatea Craiova continuă complexul în faţa FCSB ori Steaua, în faţa căreia n-a mai câştigat din 2002, iar în deplasare din 1989. Ca şi în precedentul meci, acel ruşinos 2-5 de la Severin, alb-albaştrii n-au pretins nimic în faţa rivalei, cedând din start în faţa unei echipe care i-a asaltat. Martic s-a accidentat la început, iar imediat Momcilovic a deschis scorul, după două reluări de lângă Renato Kelic. Au urmat alte ocazii ale FCSB, de această dată pe contraatac. Singura oportunitate a Craiovei a venit în finalul primei reprize, când Popa a reluat în bară, din careul mic. Partea secundă a început tot cu gol pentru gazde, Florin Tănase transformând un penalty acordat pentru faultul lui Dimitrov la Teixeira. Chiar dacă au fost încurajaţi de peste 2.000 de fani, care au dominat atmosfera pe Arena Naţională, craiovenii n-au reuşit să dea replica, neavând nicio ocazie până la final. Doar Mitriţă şi Bancu au încercat ceva, dar fără prea mare sprijin de la colegi. Universitatea n-a avut coerenţă în acţiuni colective sau cel puţin nu în ultimii 25 de metri. În condiţiile în care FCSB s-a apărat bine, oamenii lui Mangia n-au reuşit să creeze pericol nici de la distanţă, în condiţiile în care nu au avut nici atacantul de careu care să fie la capătul centrărilor respinse invariabil de fundaşii adverşi.

Universitatea se desparte de ideea titlului, asta dacă a avut vreodată intenţia reală de a se implica în această bătălie pentru primul loc, în care rămân cele două cluburi cu buget superior. Echipa din Bănie nu reuşeşte să fie una dintre campioanele-surpriză, aşa cum au fost în ultimii doi ani Astra şi Viitorul, iar obiectivele rămân legate de cupele europene, pentru acestea fiind necesar locul 3 sau Cupa României, Totuşi, şi aceste ţeluri rămân foarte greu de atins, în condiţiile unei forme modeste arătate în play-off, dar şi a tensiunilor din lot. După meci, Băluţă l-a atacat pe Devis Mangia, spunând că nu înţelege de ce l-a ţinut pe bancă şi speră “să nu mai facă această greşeală”, în timp ce italianul i-a replicat, tot public, căpitanului, sfătuindu-l să-şi vadă de joc şi să vorbească mai puţin.